Пляжний дрес-код: які купальники обирають черкащанки?
Написав Вікторія Хамаза   
Четвер, 20 червня 2013, 18:08

1plag 2013 vybir-kupalnykaplag 2013 c85563c89d42e4a691c8efe73fc48e32

   Літо – пора відпусток та релаксу під сонцем. Пляж – це не тільки місце для відпочинку, але і можливість похизуватися креативним купальником та гарною фізичною формою. Цьогоріч черкащанки підйшли підійшли до вибору пляжного дрес-коду з особливою вибагливістю. Купальники різняться як фасонами, так і кольором і кроєм.

 

    Якими були перші купальні костюми?

2plag 2013 1351-900x560

   Ще якихось 100 років тому пляжний дрес-код передбачав максимально закриті костюми, спідниці та незручні капелюхи. Початок ХХ ст — час боротьби жінок за рівні права, розповсюдження таких видів спорту, як серфінг, швидкісне та підводне плавання.

3plag 2013 1288537857 27 kupalniki kolomensky com

   У результаті жіночі купальні костюми ставали все простішими, так з 1918 почала зникати спідниця нижче колін, її замінила коротка туніка, що покривала плавальні шорти. Проте панчохи ще залишалися, тому що оголення ніг вважалося все ще непристойним.

4plag 2013 2nMvA881WcQ

   Темою купальних костюмів стали цікавитися провідні на той час модельєри які стали диктувати їх форму. У 1920-ті роках Габріель Шанель, що відзначалася своїм демократичним поглядом на моду, створювала комфортний і зручний жіночий одяг для активного життя. Вона почала створювати більш відкриті і обтічні купальні костюми. Жінки стали з'явитися на пляжі з повністю оголеними рукими і ногами.

5plag 2013 0d688678f551

   Хоча такий костюм не сприймався частиною суспільства, вже в 1930-ті роки дизайнери почали створювати купальні костюми з розрахунку на практичність, еластичність і простоту. Жінки для купання викорстовували суцільний комбінезон або високі шорти та скромні бюстгальтери на широких бретельках, які можна було спустити для більш рівномірного загару.

6plag 2013 ks8

 

   Купальники сьогодення

   Купальники ж нашого століття – практичніші та привабливіші. Аби обрати потрібний, необов’язково годинами блукати базарами чи магазинами. Достатньо ввімкнути телевізор або зайти в інтернет, говорить дизайнер Тетяна Чесенко. Там можна обрати фасон купальника і вже опісля цілеспрямовано вирушити на його пошуки.

7plag 2013 vybir-kupalnyka1359064371 kupalniki-2013

   «Якщо це пишний бюст, то він потребує підтримки. Рекомендується обирати купальники з гарно закріпленими чашечками або на кісточках. Варто звернути увагу на купальники із широкими бретелями. Якщо широкі стегна, то тут можна допомогти плавками-шортами або в поєднанні з модним парео», – говоритьТетяна Чосенко, дизайнер одягу.

8plag 2013 vybir-kupalnykakupit kupalniki bolshih rasmerov

   Модні купальники-2013 відрізняються лаконічним кроєм і мінімумом деталей. При цьому в пошані яскраві кольори та вигадливі принти. Розставити акценти можна за допомогою аксесуарів. Цього року навіть на пляжі можна носити прикраси. Що масивнішими вони будуть, то краще.

9plag 2013 vybir-kupalnykamodni-kupalnyky-Aguaclara-1

   «Якщо животик виступає, то тут допоможе суміжний купальник із тканини зі стрейчу з ефектом утягування, з малюнками, симетричними полосами, драпіруванням і малюнками а-ля «печворк». Для любителів ексклюзивних речей можу порадити купальники, зв’язані крючком, ажурні»,додає Тетяна Чосенко, дизайнер одягу.

 

   Що обирають черкаські спортсменки?

10plag 2013 vybir-kupalnyka3NwggMJGnUo

   Для чемпіонок світу з модельного фітнесу та фітнесу Анни Круковської та Оксани Оробець купальники – це не просто літній одяг, а робочий дрес-код. На змагання дівчата добирають лише найяскравіші. Адже купальник має гарно підкреслювати форми та бути помітним зі сцени.

11plag 2013 vybir-kupalnyka9fUsW04A4-c

   «Основні критерії для мене – це яскравість. Я зробила висновок: що яскравіший купальник, що більше кольору та каменів, то краще. Адже моя ціль – виглядати виграшно зі сцени, щоб мене було видно здалеку й одразу. Головне – кольори. Близько двох тисяч гривень на один купальник йде точно», – ділиться Анна Круковська, фітнесистка.

12plag 2013 vybir-kupalnyka6KSoC6xXi9U

   Натомість до пляжного дрес-коду дівчата менш вибагливі. Зізнаються: у купальнику головне – це зручність та практичність. Обидві надають перевагу роздільним кувальникам. У гардеропі кожної спортсменки їх декілька. Дівчата зізінаються: важливо почувати себе у купальнику не просто комфортно, але й привабливо.

13plag 2013 vybir-kupalnykaOBeB6eW KO4

   «Головний критерій, що б він мені підходив, що б була моя форма і колір. Якщо купальник мені пасує, то колір і яка саме форма значення не має. Це може бути яскравий колір з яким те принтом або однотонний з маленьким аксесуаром (брошкою, наприклад), або ж просто класично чорний з парою камінчиків «Сваровські». Не люблю коли дурні малюнки або колір бляклий. Головне в купальнику-що б я себе в ньому відчувала зручно і сексуально», – ділиться Оксана Оробець, фітнесистка.

14plag 2013 vybir-kupalnykax c0bddfa5

   «Для мене зараз головним критерієм є те, щоб купальник відкривав якомога більше тіла. Щоб не було ніяких смужечок, щоб засмагати без проблем. Я люблю купальники типу бікіні, але після них важко вирівняти засмагу. Намагаюся менше тканини та більше тіла», – додає Анна Круковська, фітнесистка.

15plag 2013 vybir-kupalnykax fe9a4316

 

   Які купальники до вподоби черкаським спортсменам: суміжні чи роздільні?

oputyvannya3v7ZxANPFtAМішико Беселія, боксер:

«Чесно кажучи, не можу про це багато сказати, так як не фахівець. Але на пляжі подобаються гарні дівчата. На мою думку, якщо дівчина у гарній фізичній формі та має гарне тіло, то їй личитиме як суміжний, так і роздільний купальник».

oputyvannya2013z 91fcd40fСергій Панчук, бодібілдер:

«Роздільні купальники. Неезважаючи на те, що з суміжними купальними костюмами у мене асоціюється образ неповторної Сідні Кроуфорл, все ж роздільні купальники – як на мене, значно ліпші. Адже дівчата в роздільних купальниках для мене – це вже давно улюблені та рідні «бікінеси».

oputyvannya2013xkM2-wvUjjkАртем Пурик, більрядист:

«Особисто мені подобаються роздільні купальники. Адже в них дівчата значно привабливіші. Гарно видно всі форми та вигини тіла, що не завжди підкреслює суміжний купальний костюм. До того ж, як на мене, роздільні купальники значно практичніші».

oputyvannya6xbu8NYbIyYЄвгеній Дубінчук, танцівник:

«Якщо це гарна дівчина з гарною фігурою, то це має бути роздільний купальник. Зазначу, що у нас дуже багато таких дівчат. Проти вибір залежить від комфорту та від фізичної форми. Але я віддаю свій голос за роздільні купальники, бо в них краще видно тіло».

oputyvannyadmutro politov traven 2013lN5VBM-8vig - Дмитро Політов, акробат:

«Так, мені теж більше до душі дівчата в роздільних купальниках. Щодо суміжних купальних костюмів, то вони мене не приваблюють, бо асоціюються із радянськими спортсменками-плавчинями».

oputyvannyaKCMybcYJnfwЄвгеній Бегалюк, пауерліфтер:

«Однозначно – роздільні купальники. По-перше, це дуже гарно. По-друге, у ньому дівчина може засмагнути. По-третє – це практично та привабливо, адже мимоволі дивишся на дівчат, які підкреслюють свої форми гарними купальниками, а не приховують їх».

oputyvannya2013sdasdasy 1f66ff51Олексій Горішний, тренер, фітнесист:

«Мені до вподоби роздільні купальники, адже в них нічого не приховаєш. Звісно, дівчата з гарною фізичною формою у них виглядають значно ефектніше та краще».

 

   Дизайнери застерігають!

16plag 2013 vybir-kupalnykalarge 1348850471

   Дизайнери наголошують: до вибору купальника варто підходити з розумом. Дедалі частіше споживачі купують речі, які їм подобаються візуально, забуваючи про якість. Виробники, послуговуючись принципами «клієнт завжди правий» і «баба з воза – коням легше», теж рідко про неї згадують. Тому тим, хто цінує власне здоров’я, необхідно самим про нього піклуватися. Рекомендуємо при виборіплавок чи купальника уважно прочитати етикетку, на якій вказано склад матеріалу.

17plag 2013 vybir-kupalnykamodni-kupalnyky-Aguaclara-13

   Найкраще з усіх дозволяє шкірі дихати бавовна, проте вона найгірше тримає форму. Тому в таких купальниках застосовуються еластичні добавки, головною із яких є лайкра. Також порівняно якісний варіант – це мікрофібра, яка і пропускає повітря, і є еластичною. Рекомендується перед тим, як купитиплавки чи купальник, детальніше ознайомитися із властивостями усіх матеріалів, із яких їх виготовляють.

18plag 2013 vybir-kupalnykamodnie-kupalniki-2013-4

   «Швидше вигорають на сонці червоні та сині відтінки. На них швидше впливає морська вода, сонце. Менше вигорає жовтий, зелений, чорний кольори та більш пастельні тони. Дивіться, як оброблені шви, на стрейчевість тканини, резинок.Крім тканини, важливо зважати на якість пошиття. Кожен шов повинен бути міцним, рівним та плоским, щоб уникнути натирання», – запевняє Тетяна Чосенко, дизайнер одягу.

 

   Купальники: за і проти

   Проте мода на купальники та засмагу актуальна далеко не скрізь. Приміром, японські дівчата, на відміну від черкаських, цінують природність кольору шкіри. Що біліше, то краще. На пляж вони виходять в ось таких купальних костюмах.

19gladkolicye 2

20facekini-2