У Черкасах визначали кращого з судномодельного спорту
Написав Вікторія Хамаза   
Четвер, 13 червня 2013, 16:34

CFjbn6SkFag

   Обласна першість судномодельного спорту цьогоріч зібрала лише кращих з кращих. За чемпіонське звання змагаються близько десяти команд.

   До участі долучилися юні техніки із різних куточків Черкащини. Вік змагальників від семи до сімнадцяти років. За словами організаторів, цей обласний чемпіонат один з наймасштабніших у році. Учасники змагалися у двох класах моделей – самохідних та радіокерованих. Кращих з кращих судді визначатимуть за низкою критерій, говорить Володимир Морєв.
    «Це обласні змагання, які раз на рік проходять у Черкасах. Приїжджають діти з усієї області і проводять такі змагання протягом двох днів. По видам копій катерів, підводних човнів та прямо ходів. Ми оцінюємо самі моделі, які стоятимуть скоро на стендах, там буде головна оцінка. В кінці судді порахують суму балів та визначать переможців», – говорить Володимир Морєв, Станція юних техніків.

3LlUUhOwqeY
  
Здобути перемогу та побудувати ідеальну модель. Таку ціль ставить перед собою юний Андрій Шведін. Хлопчик займається судномодельним спортом усього пів року. За цей час встиг змайструвати вже не один човен. Запевняє: у цьому ділі головне – стриманість та наполегливість.
    «Хочеться побудувати собі в домашню колекцію велику двометрову модель, є вже креслення, будем працювати над втіленням. По-різному, в залежності від того, яку модель ви хочете побудувати. Але в середньому, із проводами, переплавкою, десь місяць потрібно щоб побудувати модель», – ділиться Андрій Шведін, учасник.

J0dYDRjTzk0
  
Кращих з кращих визначають протягом днів лише кваліфіковані судді. Самі ж змагання називають великим іспитом.
    «Вони дуже важливі. Це свого роду іспит та звіт про нашу роботу, роботу керівника та хлопців. Всі дуже готувалися до них, тому конкуренція справді запекла», – говорить Сергій Рябухін, суддя.
   
Переможці обласної першості з судномодельного спорту будуть визначені сьогодні, по закінченню чемпіонату.