Черкаські веслярі здобули срібло чемпіонату України
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 28 травня 2013, 12:04

litvinenko_2013_YMkxO-SJ3co

   Із низкою нагород повернулися вихованці місцевої ДЮСШ з веслування із традиційного чемпіонату України.

   Пам'ять жива. Це у черговий раз довели учасники чемпіонату України з веслування, який днями завершився у місті Комсомольськ. Змагання були приурочені пам’яті відомого спортивного діяча –  Олександра Литвиненка. Відстоювати честь Черкащини та вшанувати пам'ять визначного спортсмена-весляра на змагання завітала команда кращих черкаських спортсменів.

   «Олександр Литвиненко – Майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, учасник Олімпійських Ігор в Атланті (6 місце у 1996 році), бронзовий призер першої Світової юніорської першості з веслування на б/к місті Яманаші, Японія (1995 рік), багаторазовий чемпіон України, трикратний призер чемпіонатів світу. Це справді визначна людина. Яка зробила неабиякий внесок у розвиток цього виду спорту», – зазначає Катерина Коваленко, директор ДЮСШ з веслування.

litvinenko_2013_CVE3dy-b5Is_1 

    Загалом, до участі у чемпіонаті України з веслування долучилися спортсмени із різних куточків країни. Змагальники визначали кращих веслярів у класі «Дракон». За звання кращих на воді боролися 375 спортсменів, які захищали честь 14 різних команд. Незважаючи на сильну конкуренцію та високий рівень підготовки учасників, Черкаським веслярам таки вдалося зійти на п’єдестал першості. У підсумку, збірна команда Черкас виборола аж два срібла на дистанції 200 та 1000 метрів.

           litvinenko_2013_CVE3dy-b5Is_2