Танцівники ансамблю «Ірбіс» вибороли Кубок Президента України.
Написав Вікторія Хамаза   
Понеділок, 27 травня 2013, 13:55

irbis_2013__1.mpg_000017699

   Черкаський зразковий танцювальний ансамбль «Ірбіс» втретє виборов Кубок Президента України.

    Бадьорі, позитивні та закохані у танець. Це про учасників черкаського танцювального колективу «Ірбіс». Юні спортсмени у черговий раз довели: найталановитіші танцівники у Черкасах. Цьогоріч зразковий ансамбль відзначив своє 17-річчя. Танцювальний колектив «Ірбіс» – переможець обласних і міських фестивалів дитячої творчості. Цьогоріч їм втретє вдалося вибороти Кубок Президента України. Винагородою за такі досягнення стала поїздка до «Артеку».

   – Ми брали участь у конкурсі «Грайлива веселка», де посіли перше місце. За це нам дали путівку до «Артеку». Для мене це дуже важливо, адже в «Артеці» ми будемо удосконалювати свої здібності. Для мене це дуже важливо, я дуже рада, – ділиться Марина, танцівниця колективу «Ірбіс».

irbis_2013_2.mpg_000324379 

    Постійні тренування та командний дух. На думку танцівників колективу «Ірбіс», саме це є запорукою їхніх перемог. Пишається успіхами своїх підопічних художній керівник ансамблю Олена Садовська. Своїм головним досягненням тренер вважає те, що їй вдалося виховати не лише гарних танцівників, але й людей. Кожного, запевняє Олена, вона любить як рідного.

   – Я вважаю, що нормальний колектив може існувати лише, коли в ньому є дружба, любов, теплота і піклування. В нас  так і є, ми просто одна велика родина. Я намагаюся привити своїм учням як танцювальні, так і людські принципи, – говорить Олена Садовська, художній керівник зразкового ансамблю «Ірбіс».

irbis_2013_2.mpg_000268738 

   Те, що тренер Олена Садовська для учасників колективу «Ірбіс» як друга мама, підтверджує і донька хореографа. Ольга займається в колективі «Ірбіс» понад десять років. Запевняє: обов’язки мами і тренера Олені Садовській вдається поєднувати як на паркеті, так і поза ним.

irbis_2013_2.mpg_000334339 

    – Вона любить їх, як своїх. Я не бачу різниці між тим, як вона ставиться до мене і до інших членів колективу. Мабуть, це і є щастя, коли людина любить свою роботу і ходить туди як не виконати обов’язок, а радіти життю. Ми сприймаємо одне одного, як братів та сестер, всі труднощі долаємо разом, – запевняє Ольга, дочка тренера та танцівниця колективу «Ірбіс».

 irbis_2013_2.mpg_000483018

   Кубок Президента України та подорож до «Артеку» танцювальний колектив «Ірбіс» виборює вже втретє. Проте, за словами тренера, відпочивати танцівникам не буде коли. Там вони відвідуватимуть низку майстер-класів та готуватимуть постановку до щорічного свята табору. Сьогодні колектив «Ірбіс» продовжує підкорювати черкаську сцену та готується до відповідальної поїздки. Кожен виступ ансамблю «Ірбіс» зриває в залі овації. Танцівники захоплюють глядачі не лише цікавою хореографією, але надзвичайною енергетикою.

irbis_2013_2.mpg_000471699