На Черкащині пройшов другий етап змагань з автослалому
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 20 травня 2013, 12:00

shlalomsHIMG_2606

Другий етап Національних змагань з автомобільного слалому пройшов 19-го травня у Смілі. Позмагалися за першість на етапі 22 екіпажі з Черкас, Сміли, Золотоноші, Кременчука та навіть Полтави.

Неділя у Смілі пройшла під акомпанемент якісного автомобільного видовища. Другий етап Національних змагань з автослалому прийняла Сміла. Протягом кількох годин центральна вулиця міста, зокрема перехрестя Леніна-Свердлова, перетворилася на автомобільну трасу.

"Для нас дуже символічно, що другий етап Національних змагань проходить  у нашому місті, адже саме в цей час ми святкуємо 90-ту річницю зародження в Смілі спортивного руху. Тим більше, подібних змагань у нас ще не було", – розповідає заступник міського голови Сміли Олександр Головченко.

shlalomsHIMG_2408

Смілянський етап виявився досить складним для учасникім. Кожний екіпаж по кілька разів виходив на трасу, щоб якнайкраще пройти ділянку та не збити перешкоди. Власне тому, пройти смілянську трасу змогли не всі учасники. 

"Перехрестя невелике, тому довелося «затискати» фігуру у визначену площу. Тож конфігурація вийшла складнішою, ніж була в Черкасах", – каже організатор змагань, керівник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко.

shlalomsHIMG_2498

А переможцями другого етапу стали:

у жіночому заліку – Яна Гриценко (ВАЗ 2108);

у категорії «задній привід» - Максим Синиченко;

у категорії «передній привід» - Андрій Яроменко.

Наступний етап Національних змагань з автомобільного слалому відбудеться 8 червня у Чигирині на стадіоні «Колос»