У Черкасах визначили найсильніших панкратіоністів області
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 15 травня 2013, 12:10

pankration_8_05_-4

   Найсильніші спортсмени Черкащини визначали кращого на Відкритому чемпіонаті області з панкратіону.

   «Нащадки спартанців». Саме так поза очі прозвали учасників чергового чемпіонату з панкратіону. Найсильніші та найвправніші міксфайтери Черкащини зібралися 8 травня у нашому місті аби визначити кращого на Відкритому чемпіонаті Черкаської області з панкратіону. Змагання проходили під егідою Черкаської обласної організації ФСТ «Динамо» України. До участі у чемпіонаті долучилося близько сотні спортсменів. Змагання проходили у місцевому палаці спорту «Будівельник».

   Панкратіон – це відроджений давній олімпійський вид єдиноборства, що є синтезом боротьби та кулачного бою. Це двобій двох неозброєних атлетів із застосуванням прийомів боротьби, ударів і больових захоплень. За словами президента Федерації панкратіону В’ячеслава Василенка, цей вид спорту включає у себе чотири різні види змагань.

pankration_8_05timthumb 

    «Види такі: агон, ММА, греплінг і джиу-джитсу. Греплінг – це лише боротьба, яка практично вся проходить у партері без кімоно. А джиу-джитсу – та ж боротьба, але в кімоно. Інші два види різняться не лише технікою, а й спрямуванням ударів. ММА і агон, уже йдуть із ударами. Але в агоні адаптовано більше для дітей, не можна бити в голову. А в ММА йде повністю вся ударна техніка», – по тлумачив напередодні В’ячеслав Василенко, президент Федерації панкратіону в Черкаській області.

   Учасники чемпіонату змагалися не лише за нагороди, але й за перепустку на чемпіонат України з панкратіону. До участі у Відкритому чемпіонаті області з панкратіону долучилися працівників правоохоронних органів та спеціальних служб.  За підсумками цього чемпіонату буде сформована команда спортсменів для участі у всеукраїнській «Динаміаді2013». У підсумку, місця на п’єдесталі першості розподілилися наступним чином:

26575676575tfghghhLv60CF42-4 

І місце – у ваговій категорії 66 кг виборов Євген Орел;

І місце – у ваговій категорії 77кг виборов Дмитро Нємков;

І місце – у ваговій категорії 84 кг виборов Вадим Іванов;

І місце – у ваговій категорії 100 кг виборовМихайло Дубина.