Черкаський ПС "Будівельник" відзвітував про роботу
Написав Administrator   
Субота, 11 травня 2013, 09:52

budiv_11_05

Головна спортивна споруда міста минулоріч прийняла низку рейтингових чемпіонатів та удосконалила систему управління, про що днями прозвітувала працівники.

Комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Будівельник» Черкаської міської ради» створено рішенням сесії Черкаської міської ради від 27.09.2001 р., в своїй діяльності підпорядковане відділу з фізичної культури і спорту департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому. Комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Будівельник» Черкаської міської ради»  є правонаступником Палацу спорту  «Будівельник», введеного в експлуатацію з квітня 1978 р.


Основний вид діяльності та програмні завданнями підприємства:

- створення сприятливих умов для організації і проведення навчально-тренувальних занять та змагань міським дитячо-юнацьким спортивним школам, командам майстрів спорту, спортивним клубам;

- утримання в технічно надійному стані спортивної споруди, забезпечення повної безпеки для глядачів та учасників при проведенні загальноміських, всеукраїнських та міжнародних змагань з різноманітних видів спорту.


Стратегічна мета - підвищення якості роботи споруди, збереження і подальше удосконалення матеріально-спортивної бази.


Головні новини підприємства

Спортивний комплекс «Будівельник» з жовтня 2001 року є базою олімпійської підготовки національної збірної команди з волейболу, а з грудня 2010 року ще й баскетболу та греко-римської боротьби. Цей статус підтверджується кожен олімпійський цикл постановами КМУ.  За цей період в спорткомплексі проводились кваліфікаційні ігри чемпіонату Європи з волейболу серед молодіжних команд України, Данії, Бельгії, Іспанії, Німеччини, Чехії, Словаччини, Швейцарії,  ігри кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи серед жіночих збірних команд України, Білорусі, Болгарії, Іспанії, Австрії, Фінляндії, Португалії, Словаччини, Боснії та Герцеговини.

Волейбольна чоловіча команда «Імпексагроспорт Черкаси»  протягом січня-травня 2012 року зіграла 12 матчів в рамках регулярного чемпіонату України. Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту щороку  проводить в нашому спорткомплексі чемпіонати України з греко-римської боротьби,  зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих та юнаків. Також регулярними стали турніри Євроліги з баскетболу серед юнаків.

В чемпіонаті АБК «Суперліга» протягом 2012 року зіграно 31 матч основним та дублюючим складом команди «Черкаські Мавпи», проведені півфінали та фінали ВЮБЛ серед юнаків та дівчат 1996 та 2000 р. н., Суперкубок України з міні-футболу серед юнаків 1998 р. н., Всеукраїнський турнір з міні-футболу серед дітей на призи Олександра Ковпака, міжнародний турнір з професійного боксу, чемпіонат України з хортингу, Всеукраїнський турнір зі спортивного бального танцю «На схилах Дніпра», Кубок міського голови зі спортивних бальних танців, Кубок України з диско та диско-слоу, Всеукраїнський турнір «Динаміада-2012» з самбо та рукопашного бою.

В чемпіонаті України з міні-футболу серед ВНЗ та команд ІІ ліги в 2012 році командою АПБ ім. Героїв Чорнобиля «Рятівник» проведено 5 матчів. Загалом в місті Черкаси в 2012 році було проведено 20 змагань рангу чемпіонату України, 13 з яких були проведені в спорткомплексі «Будівельник» при планових показниках – 5 чемпіонатів України на 2012 рік. Також, було проведено 24 змагання чемпіонату області при плані 16 заходів на 2012 рік, 14 змагань чемпіонату міста при плані – 11 змагань.

Участь у соціальному житті громади міста
Безкоштовно протягом 2012 року в спортивному комплексі «Будівельник» проводилися такі міські заходи:

- відкрита першість міста з художньої гімнастики, присвячена міжнародному Дню захисту дітей, в якій беруть участь більше 100 дітей з Києва, Дніпродзержинська, Іллічівська, Кіровограда, Білої Церкви;

- Всеукраїнський турнір з дзюдо, присвячений Дню визволення міста Черкаси від фашистських загарбників, в яких беруть участь більше 300 спортсменів;

- Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики, присвячений Дню визволення міста Черкаси від фашистських загарбників, в яких беруть участь  70-100 спортсменок;

- турнір з дзюдо, присвячений Дню міста, та відкритий чемпіонат міста з боротьби дзюдо;

- Суперкубок України з міні-футболу серед юнаків 1998 р. н. «Дніпро 80», Черкаси  - «Іллічівець - Інтер», Одеса;

- чемпіонат міста з баскетболу;

- благодійний турнір з міні-футболу, ініційований депутатами міської ради;

- змагання з волейболу та міні-футболу між депутатами міськради та працівниками міськвиконкому;

- змагання серед учнів шкіл «Олімпійське лелеченя».
Також безкоштовно щодня з 14.30 до 20.30 надаються для проведення навчально-тренувальних занять зала боротьби площею 197,6 м² та зала боксу площею 160 м², в якій тренуються 146 спортсменів КДЮСШ «Вікторія» та 15 спортсменів багатопрофільного молодіжного центру. В спорткомплексі безкоштовно розміщена адміністрація КДЮСШ «Вікторія». В осінньо-зимовий період безкоштовно в ігровій залі тренується ДЮСШ «Дніпро 80».
Працівники спорткомплексу беруть безпосередню участь в підготовці масових міських заходів, таких як День міста, 9 Травня, День працівника фізичної культури.

budiv_11_05_13
Офіційно відзначені досягнення

За сприяння в підготовці та організації змагань протягом 2012 року колектив підприємства та особисто директор спорткомплексу Бондар С.А. отримували подяки:

- від ФСТ «Динамо Україна» за проведення «Динаміади» серед працівників правоохоронних органів України;

- від Федерації дзюдо та боротьби самбо Черкаської області за плідну працю щодо розвитку дзюдо на Черкащині та проведенні чемпіонату України з боротьби дзюдо серед молоді до 23-х років, чемпіонату України з самбо серед ветеранів;

- від Черкаської обласної асоціації міні-футболу за вагомий внесок в розвиток міні-футболу на Черкащині.
У квітні 2012 року за незмінно високу якість та досягнення переваги у бізнесі серед підприємств, які працюють в Україні згідно з КВЕД «Інша діяльність у сфері спорту» Національним рейтингом якості товарів та послуг КП «Спортивний комплекс «Будівельник» Черкаської міської ради» відзначено « Зіркою якості ».
За вагомий особистий внесок, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 55-річчя у вересні 2012 р. прибиральниця службових приміщень Кравченко Г.І. нагороджена Грамотою міського голови

Енегоефективність

У травні 2012 р. встановлені металопластикові двері на службовому вході на суму 8,1 тис. грн (без ПДВ) за рахунок коштів від господарської діяльності. Протягом 2012 р. були замінені труби теплопостачання та радіатори опалення центрального фойє на суму 16,8 тис. грн ( без ПДВ ) за рахунок коштів від господарської діяльності. Перед початком опалювального сезону на трубопроводах відновлювалася ізоляція, утеплювалися двері, вікна.

За рахунок коштів бюджету розвитку в червні виготовлена ПКД на встановлення системи рекуперації вентиляції ігрової зали з метою ефективного використання енергоресурсів, зменшення тепловтрат у зимовий період і організації кондиціювання припливного повітря влітку на суму 25,5 тис. грн.


Кадрова політика

Всі заходи, які проводяться в спорткомплексі, і в святкові і у вихідні дні обслуговує колектив спорткомплексу, створюючи гідні та комфортні умови для проведення різноманітних масових заходів і отримуючи схвальні відгуки від організаторів. Штат підприємства станом на 1 січня 2013 р. складається з 27 штатних одиниць при штатному розписі в 30 одиниць, в т. ч. посади керівних працівників -  2 ставки; посади спеціалістів – 5 ставок; посади медичного персоналу – 1 ставка; посади обслуговуючого та технічного персоналу – 22 ставки, а саме:

- директор – 1 ( середня з/п – 5 601 грн)

- заступник директора з господарських питань – 1 ( середня з/п – 2 883 грн)

- головний бухгалтер – 1 ( середня з/п – 3 318 грн)

- інженер-енергетик – 1 ( фактично зайнято 0,5 ставки, середня з/п – 1 033 грн )

- медсестра – 1 ( середня з/п – 1 808 грн)

- художник – 1 ( середня з/п –  1 334 грн)

- електрик дільниці – 1,5 ( середня з/п – 2 011 грн)

- слюсар-сантехнік – 1,5 ( фактично зайнято 0,5, середня з/п –  769 грн)

- комірник – 0,5 ( вакансія)

- секретар-друкарка – 0,5 ( середня з/п – 565 грн)

- прибиральник території – 1,5 ( середня з/п – 1 902  грн)

- робітник з благоустрою – 7,5 ( середня з/п – 1 875 грн)

- прибиральник службових приміщень – 6 ( середня з/п – 2 067  грн)

- сторож – 5 ( фактично зайнято 4,0, середня з/п – 1 638 грн)


Середньооблікова чисельність працюючих на підприємстві 21 особа. Середня заробітна плата на підприємстві станом на 01 січня 2013р. становить 2,2 тис. грн.


Доходи директора підприємства Бондар С.А. за 2012 рік склали – 67 214,09 грн, з них нараховано згідно з контрактом керівника за посадовим окладом – 39 057,99 грн, індексація – 4 232,14 грн, надбавка 15% згідно з контрактом – 5 163,96 грн, матеріальна допомога на оздоровлення згідно з контрактом – 3 160 грн, премія за рахунок коштів від господарської діяльності – 15 600 грн.

Надходження підприємства в 2012 році становлять 1 247,4 тис. грн
Основними джерелами формування доходної частини підприємства є фінансова підтримка спортивних споруд з місцевого бюджету, яка в 2012 році становила 746 тис. грн (59,8% від загального обсягу доходів) та доходи від здійснення комерційної діяльності -  501,4 тис. грн без ПДВ (40,2% від загального обсягу доходів), з них:

- доход від тимчасової оренди ігрової зали – 469,4 тис. грн,

- надходження від продажу квитків – 11,9 тис. грн,

- відсотки банку – 0,8 тис. грн,

- здача металобрухту – 3,8 тис. грн,

- безоплатно отримані ТМЦ – 1,5 тис. грн,

- благодійна допомога – 7,7 тис. грн,

- дотація з соцстраху на виплату лікарняних – 6,3 тис. грн.


За рахунок коштів місцевого бюджету за програмою фінансової підтримки спортивних споруд на заробітну плату працівникам спорткомплексу в 2012 році отримано 638,3 тис. грн при плані -  660 тис. грн. За рахунок витрат по господарській діяльності при фінансових можливостях підприємства протягом спортивного сезону здійснюється преміювання працівників за результатами роботи за місяць, якісну підготовку і проведення Всеукраїнських змагань та змагань європейського рівня, проведення ремонтних робіт власними силами працівників тощо. За рахунок коштів від господарської діяльності на виплату премій, стимулюючих виплат, передбачених колективним договором, в 2012 році витрачено 113,4 тис. грн при плані 116,9 тис. грн.


Відшкодування з місцевого бюджету в 2012 році на сплату комунальних послуг та енергоносіїв для проведення навчально-тренувальних занять, міських змагань, заходів за участю міських ДЮСШ та організацій становили 107,7 тис. грн ( з них оплата теплопостачання – 72 тис. грн, електроенергії – 32,9 тис. грн, водопостачання – 2,8 тис. грн) при планових показниках 112,2 тис. грн. За рахунок коштів від господарської діяльності на сплату комунальних послуг було спрямовано 131,6 тис. грн (з них оплата теплопостачання – 75,8 тис. грн, електроенергії – 51,5 тис. грн, водопостачання – 4,3 тис. грн).

budivelnik_11.05.13
Витрати спорткомплексу «Будівельник» в 2012 році становили 1 243,6 тис. грн. Структура витрат підприємства без ПДВ:

- заробітна плата з нарахуваннями – 751,7 тис. грн (60,4 % від загального обсягу витрат), з яких основна з/п за рахунок коштів місцевого бюджету – 638,3 тис. грн, стимулюючі виплати за рахунок коштів господарської діяльності – 113,4 тис. грн;

- оплата енергоносіїв – 239,3 тис. грн (19,2% від загального обсягу витрат), з них оплата теплопостачання – 147,8 тис. грн (11,9%), електроенергії – 84,4 тис. грн (6,8 %), водопостачання – 7,1 тис. грн (0,5%);

- інші операційні витрати – 192,6 тис. грн (15,5% від загального обсягу витрат), з яких витрати на поточний ремонт – 120,9 тис. грн (9,7%), податки – 33,1 тис. грн (2,7%), госптовари для утримання споруди – 23,7 тис. грн (1,9%), інші матеріальні витрати – 14,9 тис. грн (1,2%);

- амортизація – 60 тис. грн ( 4,8% від загального обсягу видатків). Протягом року оновлювався інвентар, меблі та робочий електроінструмент. Зокрема було придбано килимове покриття 385 м² на суму 19,6 тис. грн, меблі для кімнати електрика, заступника директора, стільці в ігрову залу, пилосос, електрогазонокосарку, зварювальний апарат, теплову завісу.


В 2012 році сплачено поточних податків, обов’язкових платежів до державного та міського бюджетів:

податку на прибуток – 20,8 тис. грн, державних дивідендів з податку на прибуток – 3,7 тис. грн, земельного податку – 8,2 тис. грн, збору за спецводокористування – 0,4 тис. грн, податку з доходів фізичних осіб – 80,5 тис. грн, ПДВ – 42,3 тис. грн, внески до Пенсійного фонду України – 212,7 тис. грн.

На виконання програми соціально-культурного розвитку в 2012 році за рахунок внесків в статутний капітал підприємства з бюджету розвитку   проведено капітальний ремонт підлоги зали боротьби 197,6 м² - 39 тис. грн, виготовлено ПКД на встановлення автоматичної пожежної сигналізації та системи оповіщення людей про пожежу – 22,3 тис. грн, ПКД  на встановлення системи рекуперації вентиляції ігрової зали – 25,5 тис. грн.

За результатами фінансово-господарської діяльності в 2012 році підприємство отримало  прибуток в сумі 3,8 тис. грн.


Аудиторську перевірку фінансово-господарської діяльності в 2012 році підприємство не проводило.


Адреса підприємства: проспект Хіміків, 50/1, м. Черкаси, 18028. Еmail:   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , телефон директора 64-74-34, головного бухгалтера 56-58-38.