Черкаські спортсмени готуються підкорити чемпіонат Європи та встановити новий світовий рекорд
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 07 травня 2013, 09:32

bondarenku_s237876876840364_2

   Тандем батька та сина пауерліфтерів Ростислава та Владислава Бондаренків розпочали підготовку до чемпіонату Європи.

   Уперед до нових рекордів! Таке гасло у смілянських спортсменів-пауерліфтерів Ростислава та Владислава Бондаренків. Цієї весни тандем батька та сина спромігся здобули дві золоті нагороди чемпіонату України та 1bondarenku0Te8TvmCq2Mвстановити черговий рекорд світу. Старшому Ростиславу Бондаренко вдалося довести, що рівних йому немає у віковій у категорії 40-44 роки і ваговій категорії 90 кг, де йому вдалося підняти аж 180 кг. Натомість, 13-річний Владислав Бондаренко спромігся підняти 52,5 кг у віковій категорії 13-15 років і ваговій категорії 44 кг, чим автоматично виборов собі статус рекордсмена Європи та світу.

   Сьогодніж непереможний тандем батька та сина взявся готуватися до чемпіонату Європи з пауерліфтингу за версією федерації WPAU. Європейська першість запланована на 6 червня в місті Іллічівську Одеської області.  До змагань тандем Бондаренків готується разом із цілою командою смілянських спортсменів. Пауерліфтері тренує сам Ростислав Бондаренко. Чоловік запевняє: тренування дуже продуктивні та насичені. До відповідальної першості у спортсменів лишилося менше десяти занять у спортивній залі. У планах молодшого рекордсмена Владислава Бондаренка побитии свої попередні досягнення та встановити новий рекрд.

 

   «На Чемпіонаті України в Миколаєві у ваговій категорії 44 кілограми при власній масі тіла 38 кілограм Владислав встановив новий рекорд світу, пожавши штангу вагою 52,5 кілограми. Однак, нещодавно у цій же категорії був встановлений новий рекорд – 55 кілограм, при чому досягнення Владислава побив його давній суперник з Одеси. Владислав дуже емоційно сприйняв цю новину і тепер наполегливо готується до того, щоб встановити новий рекорд. У всіх спортсменів зараз дуже бойовий настрій, всі хочуть перемогти, тим більше, що на це затрачено вже багато сил. Зараз ми усі додали у вазі, але головне, що додали в результатах»,– зазначив пауерліфтер Ростислав Бондаренко, сайту «Сміляночка».

 bondarenku666s5427767687855124

   Для спортивного тандему Ростислава та Владислава Бондаренків європейська першість стане другим стартом, де вони виступатимуть у категорії професіоналів. Суперниками наших земляків стануть найсильніші пауерліфтери з Росії, Білорусі та Молдови.