У Черкасах відбулося одне із наймасштабніших свят спорту на воді
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 01 травня 2013, 19:37

svato_sporty_2013DSC07115

   Близько сотні веслярів та любителів спорту визначали кращого та випробовували свої сили на байдарках та каное. 

   Всі на воду! Саме під таким гаслом розпочалося перше травня у черкаських веслярів. «Спортивне свято-2013» приймала дитяча юнацька спортивна школа з веслування Черкаської міської ради. Випробувати свої сили на байдарках та каное завітали спортсмени не лише з Черкас, але й з інших куточків області. Змагальники визначали кращих на п’яти різних дистанціях, а саме: 200 метрів, 500 метрів, 1000 метрів, 3000 метрів і 5000 метрів. Вік учасників від 12-ти до 18-ти років. Загалом, цього дня свої сили на дніпровських водах випробували близько сотні учасників. Найпершими змагатися вийшли старші учасники. Один із них – Дмитро. Хлопець займається веслуванням два роки. Запевняє: цей вид спорту гарно позитивно впливає не лише на фізичний розвиток, але й тренує координацію.

svato_sporty_2013DSC07081

   «Спочатку займався тріатлоном, але одного разу спробував себе на човні. Зрозумів, що це моє. Потім дізнався, що у нас є школа, яка вчить веслуванню. З того часу почав займатися. Мені дуже подобається. Дуже чекав цього дня, адже від сьогодні сезон відкритий і буде все більше тренувань та різноманітних стартів», – розповідає Дмитро, учасник.

   За словами директора ДЮСШ з веслування Катерини Коваленко, відкриття спортивного сезону керівники закладу вирішили поєднати з змаганнями. Відкритий чемпіонат з веслування на байдарках та каное, на думку очільниці ДЮСШ, гарна можливість для спортсменів випробувати свої сили після зимової перерви.

svato_sporty_2013DSC07166

   «Близько сотні спортсменів сьогодні випробували свої сили на воді. Звісно, приємно, що до участі долучилися як наші вихованці, так і веслярі із області. Переймаємося кожним стартом. Проте найбільше хвилювалися, коли на воду виходили найменші учасники», – говорить Катерина Коваленко, директор ДЮСШ з веслування.

svato_sporty_2013DSC07123

   Проте організатори не дарма назвали сьогоднішнє спортивне дійство «Святом спорту-2013». Адже можливість випробувати себе на байдарках та каное мали абсолютно всі. Бажаючих повправлятися з веслом на воді було чимало. Цього дня понад сотню черкасців мали змогу власноруч покерувати як байдаркою, так і каное. Допомагали «новачкам-дебютантам» тренери ДЮСШ з веслування.  Не встояли перед спокусою підкорити водну стихію і ми, журналісти «Черкаського спорту». Разом із іншими гостями свята ми взялися керувати човном. Нашою «сусідкою по веслу» стала 42-річна черкащанка Ірина. Жінка давно мріяла спробувати свої сили на воді, проте нагоди не було. Зізнається, коли почула, що у Черкасах планують «Свято спорту 2013», то не встояла перед спокусою і завітала сюди разом з усією родиною.

svato_sporty_2013DSC07138

   «Неймовірні емоції! Моя мрія здійснилася. Дуже хотіла ось так поплавати. Не скажу, що не страшно, адже це для мене справжній дебют. Але ці відчуття, коли ти занурюєш весло та розсікаєш ним воду, не зрівняти ні з чим. У майбутньому плануємо віддати сюди обох дітей. Сподіваємося, що мою мрію підкорити воду втілять вони! Дуже вдячна організаторам за таку чудову можливість та справжнє спортивне свято», – говорить 42-річна черкащанка Ірина.

svato_sporty_2013DSC07079

   Аби «Спортивне свято 2013» було не лише цікавим, але й «смачним», організатори попіклувалися про частування. Зокрема, всі учасники та гості заходу мали можливість насолодитися справжньою першотравневою юшкою та кашею, яку готували справжні «гуру» прибережної дніпровської кухні – тренери та працівники ДЮСШ з веслування.

svato_sporty_2013DSC07172

   «Такі заходи справді єднають людей, змушують їх закохуватися в спорт. Мета цього «Свята спорту» не лише позмагатися та відкрити спортивний сезон, але й заохотити черкасців зайнятися веслуванням, взятися за весла та насолодитися водною стихією. Адже у нас місто «на воді», тому цей вид спорту потрібно якомога більше популяризувати як серед молоді, так і серед дорослих», – додає Катерина Коваленко.

svato_sporty_2013DSC07181

   Серед гостей «Спортивного свята 2013» можна було побачити чимало спортивних та політичних діячів нашого міста, серед яких були Ірина Топчій, Андрій Більда, Ігор Волошин та представники з Міністерства освіти і науки молоді та спорту України. Незважаючи на поважний статус, ніхто з гостей не зміг встояти перед можливістю підкорити водну стихію. Один із перших – Андрій Більда. Депутату навіть не став на заваді його офіційний дрес-код. Знаний любитель водного спорту долучився до веслярів на власному човні та, як і інші, насолоджувався водною стихією. На думку тренерев місцевої ДЮСШ з веслування, цей від спорту потрібно активно відроджувати. Тому такі заходи є дуже важливими на шляху популяризації веслування серед містян.

svato_sporty_2013DSC07175

   «Скільки себе пам’ятаю, то щодругий у Черкасах займався цим видом спорту. Ми живемо біля такої великої річки! Перевага цього виду спорту велика. Високі досягнення наших спортсменів не спромоглися досягти спортсмени з жодного іншого виду спорту. Хочеться створити умови для дітей, щоби вони лишалися в нашій школі, приносили нам перемогу, звучав гімн нашої країни», – запевняє Павло Кучер, тренер ДЮСШ з веслування.

svato_sporty_2013DSC07117

   Закінчилося «Свято спорту-2013» так феєрично, як і почалося. Змагальників та гостей спортивного дійства дивували та розважали приборкувачі вогню із яскравим фаєр-шоу.

svato_sporty_2013_DSC07062