Спортсмени Черкащини стали лідерами Всеукраїнського турніру «Золото Монарха»
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 01 травня 2013, 09:03

Igfgfjkdi7gr7754eterkhgdrgdguu5t4gMG_3104

20 квітня у Смілі відбувся традиційний Всеукраїнський турнір «Золото Монарха», організатором якого виступає смілянський «СпортКлуб МОНАРХ».

До програми спортивного форуму були включені одразу два види змагань – Відкритий Чемпіонат Черкаської області з карате (за версією WKF) та Всеукраїнський турнір з шиай кемпо. Про це «Сміляночці» розповів Президент «СпортКлубу МОНАРХ» та головний суддя турніру Сергій Пітенко.
Участь у змаганнях взяли 210 учасників з різних куточків України, включаючи такі міста, як Київ, Львів, Кіровоград, Маріуполь, Черкаси. Всього поборотися за «Золото Монарха» до Сміли з’їхалися 18 команд. Цікаво, що до змагань долучилися одразу 6 смілянських команд, які представляли майже всі міські спортивні клуби, які займаються єдиноборствами, зокрема, ними стали спортсмени «СпортКлубу МОНАРХ», «Торнадо», Федерації ушу, хортингу, кудо, рукопашного бою, панкратіону.  
Спортсмени визначали кращих в 5-ти видах: змагання з карате передбачали проведення формальних вправ (ката) та вільних боїв (шобу куміте), а змагання з шиай кемпо – три версії поєдинків (шиай іппон, шиай гохон та шиай кемпо). Для проведення цих зустрічей організаторами змагань були розгорнуті одразу 5 татамі, які працювали одночасно.  
За результатами здобутих медалей складалися два загальнокомандні заліки – окремо з карате та окремо з шиай кемпо. За «золото» спортсмен привносив до загальнокомандної скарбниці 20 балів, за «срібло» – 12 балів, за «бронзу» – 5 балів і за четверте місце – 1 бал.   
Отже, призові місця загальнокомандного заліку Відкритого Чемпіонату Черкаської області з карате WKF розподілилися наступним чином:  
1 місце – «СпортКлуб МОНАРХ» (м. Сміла);
2 місце – ДЮСШ «Олімп» (м. Сміла);
3 місце – команда міста Червонограда.
Загальнокомандний залік Всеукраїнського турніру з шиай кемпо по завершенні поєдинків мав такий вигляд:
1 місце – ДЮСШ «Олімп» (м. Сміла);
2 місце – «СпортКлуб МОНАРХ» (м. Сміла);
3 місце – клуб «Гепард» (м. Черкаси).
Підбиваючи підсумки цьогорічного турніру «Золото Монарха», Сергій Пітенко відзначив:
– Рівень учасників, які цього року взяли участь у змаганнях, значно виріс. Кожні змагання – це також спілкування дітей, багато представників команд дружать між собою. Приємно, що турнір не втрачає популярності, багато учасників приїхали до нас цього року вже не вперше, – розповів організатор та головний суддя змагань. – Допомогу в проведенні спортивного свята нам надали обласний спортивний комітет, міський відділ у справах сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту. Хочеться також подякувати директору школи № 7, де проводилися змагання, а також нашому спонсору приватному підприємцю Сергію Чорнобривцю, пише видання «Сміляночка».