Черкаські веслярі готуються відроджувати свій вид спорту із новою федерацією
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 20 квітня 2013, 07:52

iM4v978787897979789897ygjyjt678y787YxY0WFY

   Представники черкаської школи веслування спільно із новою федерацією планують зробити Черкаси другою водною столицею.

   У черкаських підкорювачів водної стихії свято. Уперше за всю історію існування веслування на байдарках і каное в Черкасах створили обласну федерацію. До цього в нашому місті існував лише обласний осередок усеукраїнської федерації. У планах очільників активно популяризувати веслування серед містян і зробити Черкаси другою водною столицею. За словами директора ДЮСШ з веслування Катерини Коваленко, у черкаських веслярів без перебільшень відкрилося друге дихання. Про обласну федерацію веслування на на байдарках і каное вони мріяли давно.

   «Останні п’ять років осередок був недієвий. Не було ніякої співпраці з усеукраїнською федерацією. Сьогодні в обласну федерацію ввійшли гідні члени. Це – люди, які живуть спортом, уболівають за нього, допомагають підняти рівень веслування у нас в області на той рівень, який був за радянських часів. Я хочу, щоб про нашу школу знали, як колись про «Авангард», щоби кожен третій черкащанин розумів, що таке байдарка та каное», – говорить Катерина Коваленко, директор ДЮСШ із веслування.

Er80976342335467898tfhnv_brQuP0hMvQ_2

   Обласну федерацію очолила справжня спортивна еліта. Серед обраних – срібний призер Олімпійських ігор Олександр Мотузенко, чемпіон світу серед майстрів Олексій Нагуляк, директор ДЮСШ із веслування Катерина Коваленко, тренер Ольга Шарова та суддя національної категорії Ольга Ремез. Створена федерація розширить можливості для розвитку веслування в області, переконаний заступник президента федерації Олексій Нагуляк.

   «Обрані нові люди, які постараються внести щось нове, корисне та потрібне в наш вид спорту. Це значний крок у розвитку цього виду спорту в нашій області. Наше першочергове завдання зробити цей вид спорту масовим у Черкасах, адже для цього у містян є всі можливості. Ми плануємо удосконалити технічну базу та проводити все більше і більше змагань у Черкасах», – додає Олексій Нагуляк, заступник президента Черкаської обласної федерації з веслування на байдарах і каное.

   Не приховує радості і тренер черкаської ДЮСШ із веслування Павло Кучер. Чоловік на воді понад 20 років. Тренер виховав  не одне покоління спортсменів, серед яких багато чемпіонів.

Er80976342335467898tfhnv_brQuP0hMvQ_1

   «Скільки себе пам’ятаю, то щодругий у Черкасах займався цим видом спорту. Ми живемо біля такої великої річки! Перевага цього виду спорту велика. Високі досягнення наших спортсменів не спромоглися досягти спортсмени з жодного іншого виду спорту. Хочеться створити умови для дітей, щоби вони лишалися в нашій школі, приносили нам перемогу, звучав гімн нашої країни», – запевняє Павло Кучер, тренер ДЮСШ з веслування.

   Сьогодні члени федерації вже розпочали підготовку до старту сезону. Свято спорту відбудеться 1 травня на водноспортивній базі ДЮСШ із веслування. Спробувати себе на воді матимуть змогу всі охочі.

   «Це буде не тільки змагання, але й свято для дітей. Буде каша, юшка. Будуть різні змагання, люди зможуть спробувати себе на човнах різного типу, подолати свій страх. Хтось уперше, може, вийде на воду. Заходи безпеки будуть передбачені, будуть жилети та тренери», – додає Катерина Коваленко, директор ДЮСШ із веслування.

YT_Rn567575656759t6sqI

   Після юридичного оформлення обласна федерація проведе перші змагання. 11-12 травня у Смілі пройде чемпіонат області з веслування на призи Олександра Мотузенка.