Сміла готується до відзначення 90-річчя спортивно-фізкультурного руху міста
Написав Administrator   
Субота, 20 квітня 2013, 07:38

65564564564564additional-package-sports

   Цієї весни Сміла святкуватиме 90-ту річницю спортивно-фізкультурного руху в місті, яка обіцяє бутинайвидовищнішим спортивним дійством сезону.

Про цю подію детальніше розповіла начальник міського відділу у справах сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту Наталія Маслюк:
Інформацію про те, що в квітні цього року виповнюється 90 років з початку роботи першої спортивної секції в місті, ми отримали від Олександра Васильовича Говденка, директора Шевченківського будинку фізкультури. На базі цього закладу і був 90 років тому утворений гурток спортивної гімнастики. Так почався спортивно-масовий рух у Смілі. До речі, ця дата – 28 квітня 1923 року – є і на стенді в міському краєзнавчому музеї. Олександр Васильович звернувся до нашого відділу з ініціативою провести тематичні заходи до вшанування цієї події. Звичайно, цю ідею ми підтримали, розширили, створили оргкомітет, – повідомила вона.  
    26 березня на засіданні виконавчого комітету міської ради було прийняте рішення «Про відзначення 90-річчя фізкультурно-спортивного руху в місті Смілі». Ним передбачається проведення у місті протягом квітня-травня низки спортивних, спортивно-ігрових і спортивно-розважальних змагань.  
    Крім цього, на відповідний період запланований місячник «Спорт для всіх – спільна турбота», у рамках якого проводитиметься облаштування спортивних споруд та спортивних майданчиків, приведення їх в належний стан, підготовка до весняно-літнього періоду.
     Яскравою частиною комплексу заходів до 90-річчя спортивно-фізкультурного руху стануть урочистості. Зокрема, на 18 травня від Будинку школяра до міського будинку культури запланована святкова хода, яка відбудеться за участю спортсменів, призерів міжнародних, всеукраїнських та обласних змагань, спортивних клубів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, ветеранів. По завершенні ходи в міському будинку культури заплановано провести свято «Герої спортивного року», де будуть нагороджені спортивні діячі міста за окремими номінаціями.

 

 

 

info-smila