У місті пройшли "Черкаські вертикалі-2013"
Написав Максим Гаптар   
Вівторок, 16 квітня 2013, 12:25

Черкаські вертикалі

Черкаські скелелази відкрили новий сезон. Традиційні змагання "Черкаські вертикалі-2013" пройшли 13-го квітня в обласному центрі.

Змагалися черкаські скелелали у двох видах: лазіння на швидкість та лазіння у зв'язках. Для подолання скелелазних доріжок спортсменам були надані дві ідентичні траси на швидкість. Для другого етапу змагань була підготовлена ​​одна траса на складність, яку команди мали пройти у зв’язці по двоє.

У лазінні на швидкість не було рівних Кирилу Сколову. На друге місце п’єдесталу вийшов Олександр Прохоренко, бронза змагань дісталася Глібові Силенку.

У другому виді змагань за звання кращого сперечалися чотири команди. У цьому виді найсильніших визначали по кількох компонентах: час проходження, якість спільної роботи.

Так, перемогу здобула зв’язка Рустама Цюри та Олени Редьки, яка набрала 174 бали. Артем Коваль і Роман Олійник вибороли другу сходинку, набравши 99 балів. А замкнули трійку призерів Володимир Буренко та Володимир Горбаченко.

Далі черкаські скелелази готуються до нових стартів. Наприкінці квітня (з 22 по 30) у Криму пройде навчально-тренувальний збір для новачків.