Черкаси прийняли чемпіонат із джип-тріалу
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 10 квітня 2013, 19:24

trial_avto_2013cc540f855a_173165

  Днями у місті відбувся відкритий чемпіонат із джип-тріалу.

   Кращі автомобілісти та мотоциклісти змагалися днями у нашому місті. Найшвидшого та найспритнішого змагальники визначали на відкритих змаганнях з джип-тріалу. До участі у автомобільній першості долучилося близько тридцяти спортсменів із різних регіонів України. За умовами змагання учасники мали пройти дистанцію через певні позначення за мінімальний час, не перевищуючи відведений час. Змагальники повинні були пройти всі перешкоди в певній послідовності. За порушення або знесення воріт призначалися штрафні очки або ж учасників дискваліфікували.

  Нагадаємо, джип-тріал – це автомобільні змагання, які відбуваються на закритій трасі зі штучними або натуральними перешкодами, розміщеній на пересічній місцевості і розділеній на залікові секції. Ціль змагань — проходження траси через визначені місця за мінімальний час. Учасники повинні пройти всі залікові секції у визначеній послідовності.

   Відкритий чемпіонат із джип-тріалу є традиційним змаганням у Черкасах. Щороку ласі до адреналіну любителі екстриму з’їжджаються до нашого міста аби продемонструвати свої вміння на залізному коні та подивитися на креативні автоексперементи інших. За словами організаторів, цього року трасу для змагальників старанно готували особливо старанно не лише ініціатори чемпіонату, але й природа.

1trial_avto_2013_y_4a04c8f2

  «Коли сніг потанув, то тут з’явилися природні перешкоди, які нас дуже влаштовують. Завдяки цьому нам не довелося використовувати у цьому році трасу авто треку. У нас окремо їздять мотоцикли та окремо три класи для автомобілів вже йдуть по підготованій трасі для авто чотири на чотири», – говорить Олександр Скорина, організатор змагань із джип-тріалу.

   Учасники визначалиу чотирьох класах – «мото», «квадра», «підготовлений автомобіль» та «стандартний автомобіль». Яскраве автошоу тривало декілька години, протягом цього часу екіпажі на швидкість долали штучні перепони маршруту, втім, навіть без перепон траса того дня була суцільною перешкодою. Підкорити її вдалося далеко не всім учасникам.

trial_avto_20136