Танці з «італійським присмаком» за Кубок міського голови
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 30 березня 2013, 19:14

4545-latinoamerikanskim-tancam-2

   Найкращі танцівники України з’їхалися сьогодні до Черкас поборотися за Кубок міського голови та насолодитися майстер-класом італійських гуру танцю. 

   Навіть сніг навколо палацу спорту «Будівельник» не витримав запалу, який панував на паркеті закладу, та розтанув. Адже саме там зібралися найсильніші танцівники країни аби поборотися за головний трофей змагань – Кубок міського голови. Випробувати свої сили на черкаському паркеті до нашого міста завітало близько тисячі учасників з усієї України із низки престижних клубів, серед них: Запоріжжя, Харків, Полтава, Кіровоград, Кременчук та інші.

kybok_odaru4aImage_3

   Одними із перших на паркет вийшли вихованці танцювального клубу «Лілея» Аліна та Дмитро. Незважаючи на юний вік, 8-ім та 9-ть років, на паркеті спортсмени ведуть себе як справжні професіонали. У дітей усі шанси здобути золото в одній із категорій. У чому секрет перемоги, попри свій юний вік, уже добре знають.

9fdghgd5trgf19   «Усміхатись, мати захоплення від танцю. Найголовніше – насолоджуватись тим, що робиш. Минулого року наш колектив здобув перемогу, сподіваємося, що цього року ми її втримаємо»,– ділиться 8-річна Аліна Лісова, танцівниця ТК «Лілея».

   На два дні звичайна спортивна арена перевтілилась на один із кращих у країні танцювальних майданчиків європейського рівня. Випробувати цей паркет за два дні змагань мають понад триста пар. Як і минулого року, учасників судять спеціально запрошені незалежні судді міжнародної категорії з Грузії, Прибалтики та Росії аби забезпечити максимальну об’єктивність оцінювання.

   «Це вже третій чемпіонат на Кубок міського голови. Безперечно, цього року представництво серйозне, потужне і, не побоюся цього слова, значно сильніше ніж у попередні роки. Погода таки завадила деяким учасникам дібратися до Черкас, що,звісно, засмучує. Вже відзмагалися найменші, тепер триває найцікавіше – виступи танцівників вищих категорій. Вони завжди видовищні та цікавіші. Звісно, хочеться аби трофей лишився у нас вдома. Проте конкуренція запекла, тому результат передбачити зараз важко», – говорить Ігор Добрянський, організатор змагань, керівник Черкаського ТСК «Жемчуг».

kybok_odaru4a8fyktuyfngbd87u6sdfghjkhkjf

   За головний трофей учасники танцювального конкурсу змагатимуться два дні поспіль – 30 та 31 березня. Підкорюватимуть паркет під час змагань як танцівники-професіонали, так і аматори. Вік учасників від 4-ох до 50-ти років. Змагальників поділили на різні категорії за класом виконанням. Пари, залежно від рівня підготовки, виконують від двох до десяти танців за європейською та латиноамериканською програмою. У виконанні конкурсантів глядачі можуть побачити повільний вальс, танго, віденський вальс, повільний фокстрот, квікстеп, самбу, ча ча ча, румбу, пасадобль і джайв.

   «Ми хотіли б, щоб цей конкурс став одним із престижних спортивних чемпіонатів у Європі та світі. З часом, сподіваюся, цей конкурс стане міжнародним та збиратиме на черкаському паркеті світову еліту бальників», – додає Ігор Добрянський, організатор змагань, керівник Черкаського ТСК «Жемчуг».

kybok_odaru4a1236191581_3

   Проте до Черкас танцівники завтали не лише аби поборотися за головний трофей змагань але й щоб повчитися. Адже учасники та глядачі цьогорічного Кубку міського голови Черкас мають змогу насолодитися справжнім майстер-класом від багаторазових чемпіонів світу, італійської пари із українським корінням – Франческо Еспозіто та Світлани Костенко. «Черкаському спорту» вдалося поспілкуватися із танцювальними гуру напередодні їхнього виходу.

hgfhfghkybok_odaru4a6575675d22c8499d065cfd734d695ac4bf785e

   «Черкаси, чесно кажучи, ми роздивилися не дуже добре. Проте те, що вдалося побачити, сподобалося. Взагалі мені дуже приємно тут знаходитися. Сама я уродженка Полтави починала із танцювально-спортивного клубу «Дует», тому знаю наскільки важливі ось такі змагання. Це можливість показати себе та повчитися чомусь. Мені приємно виступати на вашому паркеті. Рівень змагань дуже гарний, не гірше ніж за кордоном і мене дивує, чому ці змагання ще не міжнародного рівня», – ділиться Світлана Костенко, багаторазова чемпіонка світу з танців.

   Якщо вам не вдалося потрапити на наймасштабніше танцювальне дійство сьогодні, то всіх цінителів спортивних бальних танців чекають завтра у палаці спорту «Будівельник» о 13:00.

kybok_odaru4a_4794ed48342b62a876bf28152acd67f5