В Черкасах визначили кращих дзюдоїстів-студентів
Написав Юлія Порпленко   
П'ятниця, 29 березня 2013, 16:41

dz1600.Still001

   Сьогодні у Черкасах стартував відкритий чемпіонат області з дзюдо серед юнаків та дівчат. Боролися за  місце на п’єдесталі пошани більше 200 найсильніших обласних борців. На татамі палацу спорту «Будівельник» вийшли позмагатися   й спортсмени з Кіровоградської та Полтавської областей.


   Відкритий чемпіонат області з дзюдо серед юнаків та дівчат зібрав 11 команд. Боролися за  комплекти нагород спортсмени 13-15 років.  У борців цих змагань була можливість, окрім медалей,  здобути перепустку на Чемпіонат України. Який відбудеться вкінці квітня


   Одночасно із чемпіонатом області у проходили й поєдинки за золото тринадцятої універсіади серед вищих навчальних закладів області. На ці змагання приїхали близько 60 борців-студентів з Умані та Черкас. Двадцятирічний Андрій Паламарчук тричі виходив на татамі, допоки дістався до омріяного першого місця.


   Лідеру черкаської збірної - Анастасії Сапсай теж посміхнулася вдача. Дзюдоїстка на універсіаді провела 2  поєдинки  і обидва завершила чистою перемогою. Відтак спортсменка виборола перепустку на всеукраїнську універсіаду. Проте  цьому старту передуватимуть ще одні – не менш важливі у кар’єрі спортсменки змагання з бойового самбо – чемпіонат Європи, який 9-го квітня стартує на Кіпрі.


Анастасія Сапсай, переможиця черкаської універсіади з дзюдо:

 

   Всі найкращі борці обласних змагань серед ВИШів візьмуть участь у всеукраїнській першості, яка відбудеться наприкінці квітня в Сумах. Там розігруватимуть путівку на 17 всесвітню літню універсіаду, яка відбудеться у Казані.