Черкаські фехтувальники підкорили Кубки світу й України та провели міську першість
Написав Ігор Волошин   
Четвер, 28 березня 2013, 08:55

fehtovanie1DSC_3411

   Низку здобутків отримали черкаські фехтувальники у березні. Їм вдалося підкорити Кубок світу, Кубок України і вдало виступити на домашній першості.

   Кубок Світу з фехтування на шаблях для дітей вікових категорій 9-11, 12-13 і 14-15 років пройшов у польському Вроцлаві. Кубок зібрав понад сто учасників із майже всіх країн світу, де культивується фехтування на шаблях. Вихованка комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Валерія Гнідашева посіла друге місце на цих престижних змаганнях. У фіналі вона поступилася спортсменці з Німеччини. У юнаків найближче за всіх до медалей був Антон Лифар, який програв росіянину за вхід до вісімки та посів 10 місце. У цілому українська команда привезла до дому шість нагород різного ґатунку.


   А найкращі юніори країни 19-20 березня у Миколаєві боролися за медалі Кубку України з фехтування на шаблях пам'яті Устинова.

В індивідуальному заліку черкаська спортсменка Марина Семенько посіла 2 місце, пропустивши вперед господарку змагань Олександру Мамонтову.


   Срібні медалі також приміряла й збірна команда дівчат у складі Марини Семенько, Дарини Озерової та Катерини Мельник, які у фіналі поступилися збірній команді Миколаєва.


  Днями також провели Відкритий чемпіонат Черкас з фехтування на шаблях серед юнаків та дівчат 2002-2003 р.н., 2004 р.н. та молодші. У результаті серед старших дівчат першою була Ольга Басараб, другою – Анастасія Мінчукова, третіми – Вероніка Білик і Катерина Фабрика. У молодших дівчат найкращою стала Анастасія Євстратенко, за нею на п'єдесталі пошани розмістилися Ганна Зінченко та Ірина Ходирева із Крістіною Середенко.

 

fehtovanie2DSC_3106


  Золото у старших юнаків здобув Максим Потьомкін, срібло Артем Екезлі, бронзу Андрій Романов і Валентин Внуков. Першим поміж молодших юнаків був Максим Дорошенко, другим – Назар Лут, третіми – Ігор Філоненко та Олександр Гончар.