Черлідинг – у маси!
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 27 березня 2013, 19:34

cl878687lvsjr2l4_BE

У Черкасах відкрили першу професійну школу черлідингу.

   Їх двадцять, вони веселі, бадьорі та гарні. Їхня робота, захоплення та життя – черлідинг. Дівчата із групи підтримки «Golden Ladies» уже не перший рік радують око черкащан на різноманітних спортивних заходах. Тепер вони вирішили поділитися мистецтвом черлідингу з усіма охочими. Для цього відкрили першу в місті школу.

   «Golden Ladies» – єдина в Черкасах професіональна група підтримки. Дівчата близько десяти років запалюють паркет на різноманітних спортивних заходах. Нині черкаські черлідери нарешті обзавелися власною залою. Тепер планують навчати мистецтва вболівання інших.

   «Ми в Черкасах – єдина професіональна група підтримки, на нас рівняється дуже багато діток і молоді. Тому ми захотіли створити свою школу черлідингу аби мати змогу виростити гідно замін собі та поширити цей вид спорту серед містян. Заняття у нас проходитимуть за гнучким графіком, тому займатися тут зможуть як школярі, так і дорослі», – говорить Ірина Євченко, тренер групи підтримки.

y_1dc8fuyyoec879

   Черлідинг – американський вид спорту, який поєднує акробатику, гімнастику, танці й аеробіку. Свій зірковий шлях із «групи підтримки» починали такі постаті, як Мадонна, Меріл Стріп і Джордж Буш молодший. Він уже добрий десяток років вважається не просто розвагою, що несе естетичне навантаження, але й дисципліною, яка має реальні шанси стати згодом олімпійською. Навчитися черлідингу відтепер має змогу кожен черкасець.

   «Сюди може потрапити будь-хто, кому виповнилося 5 років. Дівчата, особливо хлопці, оскільки в черлідингу можуть вільно танцювати хлопці. Вони дуже потрібні для підтримок і видовищних номерів. Цей вид спорту дуже популярний за кордоном серед хлопців. Сподіваюся, що і черкаські представники сильної статі наважаться себе у ньому випробувати», – додає Ірина Євченко, тренер групи підтримки.

y_5b1f2c1ghghghgfht65446454

   Залу школи черлідингу дівчата із групи підтримки «Golden Ladies» облаштовують самотужки. Кажуть: відтепер це приміщення стане для них другим домом.

   «Коли ми прийшли сюди, то тут були лише голі стіни та підлога. Ми навіть не могли уявити, що з цього буде. Але протягом місяця ми перевтілили це в гарне приміщення. Ми зібралися всією групою підтримки та прибирали, прикрасили залу, дали більше атрибутики й надалі будемо сюди вкладати, бо це вже наш дім», – ділиться Олена Задавало, капітан команди «Golden Ladies».

   Для завершення облаштування нової школи черлідингу дівчатам не вистачає зовсім трішки. Головне, чого потребує нова зала – спортивного інвентарю для підтримки гарної фізичної форми. Загалом, за словами Ірини Євченко, головне завдання нової школи черлідингу – подарувати черкаській молоді можливість спробувати себе в абсолютно новому для нашого міста виді спорту.

z_adfgffhfgh6666daa8c9

   «Ми хочемо, щоб у майбутньому наші діти мали змогу брати участь у змаганнях, підтримувати команди на змаганнях у Черкасах і в Україні загалом. Щоб черлідинг процвітав у Черкасах, а наші майбутні вихованці радували їм око на різноманітних спортивних та інших заходах», – додає Ірина Євченко, тренер групи підтримки.

   Сьогодні очільниці школи черлідингу вже оголосили набір та чекають на всіх бажаючих.