Найсильніші самбісти країни змагалися у Черкасах
Написав Вікторія Хамаза   
Понеділок, 25 березня 2013, 15:31

sambo_chempinat_ukraine_23_03_2013_z_884b88d3

   Черкаси вперше прийняли чемпіонат України із бойового самбо.

   Незважаючи на негоду минулого вікенду у палаці спорту «Будівельник» неабияк гамірно. На день Черкаси перетворилися на справжню бойову столицю. Найсильніші спортсмени України зібралися на черкаському килимі аби випробувати свої сили на чемпіонаті України з бойового самбо. Всеукраїнська першість із цього виду спорту проходить у нашому місті вперше. Позмагатися за чемпіонське звання на місцевому татамі завітало понад сотню учасників майже із всіх областей країни.

   «До цього ми проводили у нашому місті лише відкриті чемпіонати і кубки областей. На цей чемпіонат із кожної області завітали лише найсильніші спортсмени і змагаються за звання чемпіона України. Не приїхало з Києва дуже багато хлопців, бо там все замело снігом, нікого не впускали і не випускали. Жаль, що їх не було. Але з кожної області завітало багато людей. Представництво дуже сильне, тому кожен бій видовищний та напружений. Особливо виділяються харківчани, дніпропетровці, кіровоградці та, звісно, черкасці. Це щодо фаворитів. А так із кожної області два-три учасники, могли сміливо претендувати на звання чемпіона України», – говорить В’ячеслав Василенко, головний організатор чемпіонату.

sambo_chempinat_ukraine_23_03_2013_bfbcaaa8

   Для львів’янина Вадима Левчука виступ на чемпіонаті України став абсолютним дебютом. Хлопець близько десяти років займався боротьбою і лише останній місяць перейшов у бойове самбо. Свого суперника спортсмен здолав.

   «Організація дуже сподобалася, суперники дуже сильні, боровся за третє місце. Рівень чемпіонату дуже високий, тренуюся з першого класу, тому є з чим порівняти. Суперники сильні. Ціль на цьому чемпіонаті у всіх одна –поїхати на чемпіонат Європи і там показати себе», – ділиться Вадим Левчук,  учасник зі Львова.

   Спортсмени визначали кращого у різних вагових та вікових категоріях. Рівень організації чемпіонату відповідав європейським стандартам, переконаний тренер збірної  міста Львова.

sambo_chempinat_ukraine_23_03_2013_c349c97f

   «Пристойний чемпіонат, ми перший раз приїхали на бойове самбо і вперше у Черкасах. Дуже багато хлопців, які виступають у змішаних боях було. Досить серйозний рівень чемпіонату і організація дуже гарна. Простора зала, татамі, кваліфіковане журі, комфортабельне розміщення учасників. Справді, дуже серйозно та відповідально Черкаси підійшли до організації цієї першості, тому будемо задоволені якщо і наступний чемпіонат України пройде у вашому місті», – запевняє Віталій Вовк, тренер команди зі Львова.

   Учасники змагалися не лише за звання чемпіона країни із бойового самбо, але й за перепустку на Кубок Європи, який незабаром відбудеться на Кіпрі. У підсумку, місця розподілилися наступним чином:

І місце – збірна команда Харківської області;

ІІ місце – збірна команда Донецької області;

ІІІ місце – збірна команда Дніпропетровської області;

ІV місце – збірна команда Черкаської області.

sambo_chempinat_ukraine_23_03_2013__6633b51b