У Черкасах стартував чемпіонат України з морського багатоборства
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 22 березня 2013, 20:42

Plavannja_22_03_2013_u111_89567129_8

   Найсильніші спортсмени України з’їхалися сьогодні до Черкас на всеукраїнську першість із морського багатоборства.   

    У басейні Центрального стадіону міста сьогодні було неабияк гамірно, людно та спекотно. У місті стартував перший день чемпіонату України із морського триборства. Підкорювати водну стихію до Черкас з’їхалось понад сотню учасників із різних куточків країни. У перший день чемпоінату України з морського триборства учасники визначають найшвидшого та найвправнішого у плаванні. Змагатимуться учасники у чотирьох вікових групах. Загалом, до участі у цьогорічному чемпіонаті долучилося 20-ть команд із 9-ти регіонів України, серед них: Київ, Крим, Івано-Франківськ, Харків та інші. За словами організаторів, честь Черкащини відстоюють лише найсильніші спортсмени.
    «Ці змагання більше 10 років проводяться у Черкасах. Їх зручно проводити тут, бо це центр України, командам сюди зручніше приїжджати. Тут у нас є де розташуватися та є вся необхідна база, тому ці змагання проводяться у Черкасах. Честь Черкащини цьогоріч відстоюють лише найсильніші спортсмени. У кожній віковій групі виступають по три команди, а саме:  команда Черкаської області, команда міста Черкаси та команда КДЮСШ Черкаської міської ради», – говорить Ольга Ковальова, головний секретар змагань.
Plavannja_22_03_2013

   Традиційно ці змагання збирають лише найсильніших спортсменів України. Протягом чемпіонату свої сили випробують учасники віком від 12-ти до 35-ти років. Багато спортсменів беруть участь у цих змаганнях вже не вперше. Наприклад, киянка Вячеслава вже четвертий рік поспіль приїздить до Черкас. Проте жодного разу дівчині не вдавалося вибороти нагороду в особистому заліку.
    «Звичайно, не вперше, а вже четвертий чи п’ятий раз в основному складі. Ціль – виграти, звичайно. Напередодні були наполегливі та виснажливі тренування. Щодо умов, то вони задовільні. Головне для мене - суперники», – ділиться напередодні старту В’ячеслава, учасниця з Києва.
    Не менше киянки здобути перемогу прагне черкащанка Єлизавета.

   «Звичайно, хочеться перемогти разом із командою, зайняти перше місце та, можливо, потрапити на особистий залік. Приймають участь всі сильні спортсмени, з ними потрібно конкурувати і дуже хочеться їх перемогти, звичайно», – запевняє Єлизавета, учасниця із Черкас.


456456female_taking_breath_during_butterfly_swim

   Чемпіонат України із морського багатоборства триватиме три дні. Сьогодні, у перший день змагань, учасники визначають кращого у плавані. У другий день чемпіонату змагальники боротимуться за звання найвлучнішого у кульовій стрільбі у тирі Черкаської ОО ТСОУ (вул. Хрещатик, 195). А у заключний день всеукраїнської першості учасники змагатимуться у бігу на різні дистанції у спортивному комплексі «Манеж».