Черкащани здобули дві срібла на чемпіонаті України з панкратіону
Написав Вікторія Хамаза   
Понеділок, 11 березня 2013, 11:49

326575676575tfghghhLv60CF42-4

   Два спортсмени збірної Черкаської області з панкратіону здобули нагороди чемпіонату України. 

   Дебют удався! Саме так можна сказати про виступ збірної команди Черкаської області на чемпіонаті України з панкратіону. Незважаючи на те, що для спортсменів Черкащини участь у всеукраїнській першості з цього виду спорту була дебютом, наші спортсмени продемонстрували досить високий рівень підготовки, провели низку цікавих поєдинків та здобули нагороди.

  «Тільки два учасники отримали призи. Один посів третє місце, а інший – друге та третє у розділі джиу-джитсу й агон. Сіренко Олександр посів 2-ге в розділі АГОН та 3-тє місце в розділі ГРЕПЛІНГ, а Кирило Чупринюк здобув 3-місце у розділі джиу-джитсу. Для першого разу цей результат не поганий, оскільки це вже чемпіонат України», – говорить В’ячеслав Василенко, президент Федерації панкратіону в Черкаській області.

   Панкратіон – це відроджений давній олімпійський вид єдиноборства, що є синтезом боротьби та кулачного бою. Це двобій двох неозброєних атлетів із застосуванням прийомів боротьби, ударів і больових захоплень. За словами президента Федерації панкратіону В’ячеслава Василенка, цей вид спорту включає у себе чотири різні види змагань.

   «Види такі: агон, ММА, греплінг і джиу-джитсу. Греплінг – це лише боротьба, яка практично вся проходить у партері без кімоно. А джиу-джитсу – та ж боротьба, але в кімоно. Інші два види різняться не лише технікою, а й спрямуванням ударів. ММА і агон, уже йдуть із ударами. Але в агоні адаптовано більше для дітей, не можна бити в голову. А в ММА йде повністю вся ударна техніка», – тлумачить В’ячеслав Василенко, президент Федерації панкратіону в Черкаській області.

   В’ячеслав Василенко розповідає, що нині панкратіон набуває неабиякої популярності серед черкасців. Вони охоче вивчають мистецтво боротьби давніх греків. Хоча панкратіон – мистецтво бою справжніх чоловіків, проте він до снаги й дівчатам. Нині в Черкасах панкаратіон викладають у двох спортивних залах.