Із новими нагородами!
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 09 березня 2013, 12:23

akademia_pozarnoi_bezpeku_415B9342

   Черкаські пожежники здобули золото чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту. 

   Неабияк «гаряче» днями було в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Саме там відбувся 22-ий чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях. Випробувати свої сили на традиційних змаганнях завітали не лише учасники майже із всіх куточків України, а й команда з Болгарії. Загалом, поборотися за звання кращих завітало понад дві сотні спортсменів-прикладників, 64-ри із яких – майстри спорту України.

akademia_pozarnoi_bezpeku_415B8818

   «В Україні 75-ий рік, як функціонує пожежно-прикладний спорт. Сьогоднішні змагання, які відбуваються вперше після утворення Державної служби України з надзвичайних ситуацій, повинні показати готовність до наступного чемпіонату світу (який буде в Південній Кореї), а також до літніх змагань. Учасникам змагань є, з кого брати приклад. Команда України – чемпіон світу 2010 року», – говорить Анатолій Бойко, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

akademia_pozarnoi_bezpeku_1_2

   Загалом цього разу участь у  перевірці власної вправності та швидкості  поводження з пожежним інвентарем взяли десять команд. Спортсмени-пожежники визначали кращих у підйомі по штурмовій драбині у вікно 4 поверху навчальної вежі, подоланні стометрової смуги з перешкодами та двоборстві. Змагання проходили у два етапи.

   «Почесно приймати ці змагання. Наша команда – одна з провідних в області. Багато наших випускників складають збірну команду України. Це виховує мужність, готовність до виконання службових обов’язків, пов’язаних із рятуванням людей», – запевняє Микола Кришталь, ректор Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

akademia_pozarnoi_bezpeku_415B8935

   У підсумку своїх наставників вихованці Академії не підвили. Здолавши низку перешкод та пробігши всі дистанції, за результатами двох етапів рівних не було команді Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, яка посіла перше загальнокомандне місце на 22-му чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту у закритих приміщеннях. Другу сходинку чемпіонату виборола команда спортсменів із Києвської області, третю – збірна Волинської області.

akademia_pozarnoi_bezpeku_1_1