Шаріпова та Куліш невдало виступили на чемпіонаті Європи
Написав Стас Лопес   
Середа, 06 березня 2013, 10:42

sharipovaCh_E_D_F_5_1024x768

  В датському місті Оденсе завершився чемпіонат Європи зі стрільби з пневматичної гвинтівки. Традиційно на турнірі такого рангу був присутній дует черкаських снайперів. За перемогу у змаганнях жінок боролася Дарья Шаріпова, у чоловіків стріляв Сергій Куліш. Обидва спортсмени невдало провели ці змагання. Шаріпова з 77-ми спортсменок показала лише 52-й результат. Куліш настріляв на 22-ге місце з 66-ти учасників.


   Загалом, жіноча збірна з 16-ти європейських команд, які стріляли у вправі ГП-4, посіла 8-ме місце, а чоловіки були 5-ми серед 17-ти збірних, котрі боролися у вправі ГП-6.


   Головною відмінністю цьогорічного чемпіонату Європии стали нові правила, які вперше були запровадженні під час змагань такого рівня. За словами старшого тренера черкаської збірної – Віктора Нагнія, саме це завадило нашим стрільцям показати звично високі результати.


    «Це перший офіційний старт, в якому наші спортсмени стріляли за кардинально іншими правилами. Раніше потрібно було влучити просто в десятку, зараз вона ділиться ще на десять частин і вимірюють десяті. В черкаських умовах взагалі немає можливості так стріляти і не відомо коли буде. Зрозуміло, що це десь відобразилося на результатах. Я не скажу, що Куліш показав поганий результат. Приміром різниця 22-го від 8-го місця мінімальна, але за таких правил йому трохи не вистачило», - говорить Нагній.