Черкаскі фехтувальники стали чемпіонами Європи!
Написав Стас Лопес   
Вівторок, 05 березня 2013, 10:41

garantiIMG_2956

Олександр Каракай фехтує з чемпіоном Європи в індивідуальному заліку - Гаранті

   В Будапешті завершився чемпіонат Європи з фехтування серед кадетів. В складі збірної України до Угорщини їздили двоє черкащан. Вихованцям Людмили Шкалікової: Олександру Каракаю та Юрію Нікітіну вдалося стати чемпіонами Європи в командних змаганнях! Вагомий успіх українська збірна здобула, перегравши у фіналі італійських одноліток – 45:41. У півфіналі черкаські фехтувальники допомогли збірній переграти французів. В індивідуальних змаганнях нашим нажаль не вдалося піднятися на п’єдестал. Загалом українська команда посіла п’яте місце.

 

fehtyvanIMG_2946

зліва направо: Олександр Каракай (Черкаси), Юрій Нікітін (Черкаси), Богдан Платонов (Миколаїв)

 

   Відразу після кадетів боротьбу за нагороди чемпіонату Європи розпочали юніори. На фехтувальних доріжках Будапешту свою спритність спробують продемонструвати також двоє черкасців. Так Марина Семенько нажаль вже завершила свої виступи в індивідуальній програмі. На стадії 1/8 черкащанка поступилася своїй землячці – Аліні Комащук. Сьогодні в індивідуальній першості розпочне фехтувати Роман Сидоренко. Командні старти, де також беруть участь черкасці, відбудуться в четвер та п’ятницю.

Через місяць всі четверо черкаських учасників чемпіонату Європи візьмуть участь в чемпіонаті Світу, котрий пройде в Хорватії.

 

pIMG_3101