Пауерліфтер із Черкащини захищатиме честь України на чемпіонаті Європи
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 05 березня 2013, 09:25

57457567657rtAqTIwnoPgQU

   Спортсмен Євген Бегалюк здобув перше місце на чемпіонаті ВПА України з пауерліфтингу та жиму лежачи. 

   Христинівський спортсмен Євген Бегалюк довів – на Черкащині ще не перевилися справжні богатирі. Свою силу та вправність спортсмен демонстрував на традиційному чемпіонаті ВПА України з пауерліфтингу та жиму лежачи. Змагання проводилися як в екіпірувальному, так і без екіпірувальних дивізіонах. До участі у чемпіонаті долучилися найсильніші спортсмени з різних куточків України. Чемпіонат країни проходив у Миколаїві та зібрав 400-та спортсменів. Уродженець Черкащини Євген Бегалюк серед інших учасників не загубився, показав не лише свої вміння, але й довів, що рівних йому немає. У підсумку, провівши низку поєдинків, христинівський спортсмен Євген Бегалюк посів перше місце серед юніорів у ваговій категорії 75 кг і результатом у жимі лежачи 145 кг.

   «Враження чудові! Сподобалася все: музика, орган¡зац¡я, атмосфера, медал¡! Суперник¡в було близько 20-ти, всі – юніори та аматори. У мене було багато суперник¡в  з  такими результатами,  як у мене . Тому конкуренція була не на жарт запеклою! Тепер готуюсь до Європи потихеньку але впевнено. Намагаюся  не нервуватися сильно. Головна моя ціль – хочу покращити свій результат на 15 кг, це буде 160 кг. А це норматив майстра спорту міжнародного класу», – ділиться Євген Бегалюк, спортсмен.

22N4NUiEaLSK0

   Пауерліфтер зізнається: спортом почав займатися ще з 10-ти років. Випробував свої сили у греко-римській боротьбі, дзюдо та навіть боксі. Проте все змінилося, коли дізнався про існування такого виду спорту, як пауерліфтинг. Прикладом для наслідування для майбутнього чемпіона став тодішній мер Христинівки – Микола Наконечний.

   «Мене пауерліфтинг приваблює насамперед розвитком сили. Коли дивишся, як богатир підіймає  360 кілограмів, як пір’їнку, то переживаєш такий викид адреналіну в кров, що словами не передати. Тоді самому так хочеться», – додає Євген.

Сьогодні спортсмен активного готується відстоювати честь держави на чемпіонаті Європи. Весь вільний час проводить у спортивній залі, тренуючись.

                     656567P0DZqXXjdGI