Змагання сили та грації: заключний день
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 02 березня 2013, 11:27

arni785765765765fhgfgbfhgfmjj

   Сьогодні у Черкасах проходить останній змагальний день Відкритого чемпіоната міста зі спортивної гімнастики.

   Заключний день чемпіонату Черкас зі спортивної гімнастики почався неабияк жваво. Сьогодні свої сили у спортивній залі комплексу «Спартак» випробовують хлопці. Загалом, до участі у чемпіонаті долучилися понад 80-ят спортсменів. Вік учасників від 8-ми до 16-ти років. Одним із перших свої вправність на кільцях продемонстрував вихованець Ірини Надюк – Ярослав. До змагань хлопець готувався з самого нового року.

   «Супеники сильні, але головне – перебороти свій страх. Моя головна ціль – обставити мого запеклого конкурента, який часто в мене виграє», – ділиться Ярослав, гімнаст.

bs18poi6tydkilutghlkyi8yg_1

   Натомість у дівчат конкуренція була не такою запеклою. Прекрасні представниці людства були поділені на чотири потоки та більше сконцентровані на якості виконання елементів. Особливо видовищними були виступи старших гімнасток.

   «Завжди виступи дорослих дівчат дещо напруженіші та цікавіші. Адже вони виконують значно складніші елементи. Але, нажаль, до майстрів спорту із 30-40-ка спортсменок доходять лише десять. Все залежить від витримки спортсменки, тут дуже впливає психологічний фактор», – говорить Тетяна Бордовська, директор КДЮСШ «Спартак».

   Із цим твердженням погоджується і одна із суддів змагань – Катерина Кривошеєва. Весь вчорашній день вона судила виступи дівчат на колоді. Дівчина своїх емоцій не приховує. Запевняє: деякі виступи аж дух перехоплювали.

bs18poi6tydkilutghlkyi8yg_2

   «Іноді спортсменам не вистачає елементарного – впевненості в собі. Деяким – навпаки. Буквально перед початком змагань одна із наших учениць сказала тренеру, що хоче виконати складніших стрибок. Тренер не погодилася. Проте гімнастка не послухала і зробила по-своєму, чим «змазала» чудовий виступ. Але, у цьому є і свій плюс. Те, що вона вже хоче виконати цей складний елемент – це вже добре. Адже без впертості та наполегливості тут нікуди», – додає Катерина Кривошеєва, суддя змагань.

   За словами працівників КДЮСШ «Олімпія», чимало учасників чемпіонату – діти самих тренерів. Адже майже весь час працівники школи присвячують своїм вихованцям. Любов до гімнастики вони передають і своїм дітям. Яскравий приклад – заслужений тренер України Алла Красовська. Жінка передала любов до гімнастики своїй донці, яка вже не перший рік займається цим видом спорту у КДЮСШ «Олімпія». За словами доньки тренера Анастасії Красовської, підтримка мами є одним із ключових складових гарного виступу на змаганнях.

75675676uriix9Uto2o

   «Звісно, іноді буває не солодко. Адже я її дитина і вона може бути до мене ще вибагливішою. Проте, я розумію, що вона хоче як краще. Її настанови перед змаганнями та і на тренуваннях завжди мене стимулюють. От зараз я стрибала і знала, що мама за мною спостерігає, переживає та підтримує. Мене це дуже стимулює. А суперниці дуже сильні, деякі навіть здивували, проте і ми не слабі. Стараємося», – говорить Анастасія Красовська, гімнастка.

   Нагадаємо, на Відкритому чемпіонаті міста зі спортивної гімнастики юнаки випробовують свої сили на перекладині, кільцях, брусах, коні, демонструють вільні вправи та опорний стрибок. Дівчата демонструють свою силу та граційність, виконуючи вправи на брусах, колоді, опорний стрибок і вільні вправи. Нагородження переможців та урочистий парад закриття відбудеться сьогодні у другій половині дня. Переможці отримають почесні грамоти та медалі.

1ggg326278021_551_ap07080906108