Хокей таки є в Черкасах! Та ще й у вигляді "Торнадо"
Написав Стас Лопес   
Вівторок, 26 лютого 2013, 12:31

tornado699

   В Черкасах практично не розвиваються зимові види спорту. Останні два роки, ще колись сталу аксіому, ставлять під сумнів черкаські хокеїсти. Нині в обласному центрі функціонує справжній хокейний клуб – «Торнадо». Зараз черкаські хокеїсти відточують майстерність  на катку одного з торгових центрів.

1834753625409-hokey

   Днями підопічні відомого спеціаліста та екс-гравця київського «Сокола» - Олега Циркунова завершили груповий етап Київської аматорської ліги. В підгрупі «А» черкасці посіли четверте місце і тепер готуються до плей-оф турніру. Високу позицію в чемпіонаті «Торнадо», яке лише в цьому році дебютувало в аматорській хокейній лізі, оформило завдяки трьом останнім перемогам. Під переможну серію наших потрапив і лідер групи – ХК «Вижгород», якого черкасці обіграли з рахунком 2:1. В заключному ж матчі групової стадії «Торнадо» обіграло «ТФК» з рахунком 4:2.


   В фінальній же частині Кубка аматорських команд зіграють кращі колективи груп з різних регіонів.


Олег Циркунов, тренер ХК «Торнадо»: «У нас в Черкасах дуже молода команда. Але зрозуміло, що ми хлопці з амбіціями. Цього року ми випробували свої сили в аматорській лізі і скажу, що в нас є непогані шанси на загальний успіх. Так ми обов’язково поборемося за чемпіонство. Не скажу, що буде легко, але шанси є».

tcirkunov1721

Олег Циркунов (зправа) на матчі "Всіх зірок"  АХЛ

   Горду назву «клуб» може мати лише структура в якій функціонує школа підготовки. Попри те, що доросла команда «Торнадо» бере участь в київській аматорській лізі на черкаській кризі катаються зовсім юні торнадівці. Меншим з них лише 6-ть років. Ось ці унікальні кадри  були зняті під час одного з перших товариських матчів. Гра проти команди з Вижгорода завершилася результативною перемогою – 10:8, та в цих матчах головним є олімпійський принцип, в яких сама участь в контрольних матчах значно важливіший ніж перемога.