У Черкасах уперше провели чемпіонат області з бадмінтону
Написав Ігор Волошин   
Понеділок, 25 лютого 2013, 10:39

D5w436w445syhrthSCN3779

   Відкритий чемпіонат Черкаської області серед юнаків і дівчат 1998 року народження і молодші вперше провели в Черкасах. З   магання проходили протягом трьох дні у гімназії № 31. За першість області боролося понад 60 спортсменів з обласного центру та із Сміли.

   У результаті запеклої боротьби «золото» серед юнаків приміряв Денис Гребенюк (учень школи № 15, тренери – Тетяна Голос і Анатолій Лихацький), «срібло» дісталося Станіславу Лук’ященку (школа № 15, тренери – Тетяна Голос і Анатолій Лихацький), «бронза» – В’ячеславу Дорошенку (школа № 31, тренер – Сергій Сергієнко). Серед дівчат першою на п’єдесталі пошани була Людмила Даниленко (школа № 34, тренер – Сергій Сергієнко), другою – Катерина Чорна (школа № 15, тренери – Тетяна Голос і Анатолій Лихацький), а третьою – Олександра Омельчук (школа № 15, тренери – Тетяна Голос і Анатолій Лихацький). Переможці відстоюватимуть честь Черкас на чемпіонаті України, який 13-17 березня пройде в Дніпропетровську.

Dcjgjcgjgh765657SCN3791

   – Бадмінтон у місті ми розвиваємо вже другий рік. Цей олімпійський вид спорту є досить цікавим, координованим і, що найголовніше, мало затратним, – розповідає директор комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Анатолій Лихацький.

   За словами керівника школи, у місті за сприяння міської влади створені належні умови для розвитку бадмінтону: підібраний тренерсько-викладацький склад, оснащена матеріально-технічна база. На сьогодні понад сто дітей навчаються в групах початкової підготовки, оволодівають азами гри, вивчають техніку переміщення по майданчику тощо.

   Довідка: Секції з бадмінтону працюють у шести загальноосвітніх навчальних закладах – №№ 12, 15, 20, 30, 31, 34.