У Черкасах «подув» «Весняний вітер»
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 23 лютого 2013, 13:41

vesnanuu_viter_zGQx2HQDStw

   У місті стартував Всеукраїнський фестиваль із сучасної хореографії «Весняний вітер».

   Два дні, два майданчики для виступу – Черкаси підготувалися до щорічного Всеукраїнського фестивалю «Весняний вітер». Майже вся Україна танцює сьогодні  у Черкасах. У місті стартував дводенний закритий Всеукраїнський фестиваль із сучасної хореографії під назвою «Весняний вітер». Понад 1700 танцівників випробовують свої сили на паркеті палацу спорту «Будівельник». Танцюють там скрізь та всі. Одні конкурсанти наводять красу, додаючи ще більше блискіток, інші - демонструють викрутаси просто у коридорі.

   «Ці змагання проводяться у Черкасах уже 17-ть років поспіль і збирають лише найкращих танцівників із України, Росії, Молдови та Білорусії. Проте цьогорічний чемпіонат ми вирішили  зробити закритим, тому танцівники лише з України. Радує те, що сучасні танці молодіють, адже цього року долучилося багато нових юних танцівників», – говорить Вікторія Сухенко, організатор змагань.

64565646364fgh56brekfoto

   Випробувати свої сили на Всеукраїнський фестиваль із сучасної хореографії «Весняний вітер» завітали танцівники із 12-ти регіонів України. Спортсмени змагаються за головний трофей змагань – Кубок міського голови. Нагадаємо, минулого року цей кубок вибороли танцівник зі Сміли. Переможців змагань визначатимуть за кількістю призових місць. Однією із перших свої сили на черкаському паркеті випробувала харківська танцівниця Яна Братко.

   «Раніше я жила в Черкасах, потім переїхала з батьками до Харкова. Проте жодного разу не пропустила цей конкурс. Справді неймовірна атмосфера, адже просто неможливо встояти. Таких конкурсів в Україні мало, організація дуже сильна», – говорить Яна Братко, танцівниця із Харкова.

vesnanuu_viter_image003

   Позмагатись до Черкас із усієї країни з’їхались танцівник віком від 3 до 20 років. Сьогодні, у перший день змагань, конкурсанти випробують свої сили зі стріт-денсу. Завтра,24-го лютого, учасники танцюватимуть диско та влаштують шоу. Від атмосфери та музики взахваті не лише танцівники, але й їхні батьки. Черкащанка Ольга Франко у палаці спорту із самого ранку. Вболіває за сина та доньку.

   «Конкурс нам дуже подобається. Спочатку почала займатися донька, потім син. Сьогодні вони танцюють  дуетом. Готувалися довго, суперники сильні. Танцюємо у колективі «Вікторія». Костюми продумували, проте найбільше переживаємо за синхронність та музику. Хоча, я хвилююся більше ніж вони», – ділиться Ольга Франко, мама танцівників.

vesnanuu_viter_CvqNE2q9U4Y

   Обирає кращих із кращих кваліфіковане журі, що складається із танцівників та суддів міжнародної категорії. Ноу-хау цьогорічних змагань також стало те, що за суддівський стіл сіли юні танцівники, які минулого року самі були учасниками цих змагань. За словами Вікторії Сухенко, такі нововведення у роботі журі корисні юним суддям, оскільки у них свіжий та незаанглажований погляд. Кому дістанеться Кубок міського голови стане відомо вже завтра по закінченню змагань. А поки що у палаці спорту «Будівельник» триває одне із найграндіозніших танцювальних дійств року – Всеукраїнський фестиваль із сучасної хореографії під назвою «Весняний вітер».