Змагання морських багатоборців: день другий
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 22 лютого 2013, 17:39

Dgdh564w757e56SC_6343   Сьогодні у Черкасах стартував другий день чемпіонату області з морського триборства.

    Морські багатоборці взялися за гвинтівки. У другий день чемпіонату Черкаської області із морського триборства спортсмени визначають кращого у кульовій стрільбі. Близько вісімдесяти учасників долучилися до цього чемпіонату сьогодні. Змагання є традиційними та приурочені до Дня захисника Вітчизни.

   «Ці змагання є етапом підготовки зимової до сезону 2013, так і до чемпіонату України з морського триборства. У цих змаганнях беруть участь як новачки, так і досвідчені спортсмени. Це не може не радувати. Це гарна змога показати, чого спортсмени досягли за певний проміжок часу, для декого – це ще одна можливість переконатися, що він займається тим видом спорту. Є ж і ті, які не витримують», – говорить Сергій Каданцев, заслужений тренер України.

   За словами головної судді змагань Ольги Ковальової, у радянський час кількість учасників була значно більша. Сьогодні цей вид спорту потребує неабияких витрат.

troeborefjgxjcghjyuty7jgyj_2

   «Із січня міська влада виділила гроші на оренду басейну. Діти за неї платити не будуть. До цього платили батьки. Виходило для молодших дітей 150 гривень, для старших 250 гривень. Це така сума, що її можуть заплатити не всі. Виходить, що раніше могли займатися всі бажаючі, а зараз лише ті, які можуть заплатити», – додає Ольга Ковальова, суддя.

   Завтра, 23-го лютого, о 18:30 у басейну НВК «Фотоприлад» (Центральний стадіон) заключний день змагань. Учасники визначатимуть кращих у плаванні на  різні дистанції (1-2 вікова група – 200 м., 3 вікова група – 100 м.). Цього ж дня о 19:30 відбудеться парад закриття.