Змагання справжніх спартанців
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 22 лютого 2013, 09:41

1345372271_bl101wi-hga

   Кращі міксфайтери Черкащини зібралися у нашому місті аби визначити кращого на першому чемпіонаті області з панкратіону. 

   «Нащадки спартанців» нещодавно зібралися у палаці спорту «Будівельник». Кращі бійці Черкаської області визначали кращого у мистецтві панкратіону. До участі у чемпіонаті долучилося близько півсотні учасників, які були поділені на 9-ть команд. Змагання проходили за підтримки ЧОО ФСТ «Динамо» України.

   "Це був перший чемпіонат з панкріатону у нашому місті. До участі долучилися бійці зі Сміли, Кам'янки, Корсунь-Шевченківського. Честь нашого міста відстоювали спортсмени із шести різних клубів Черкас. Ці змагання стали відбірковим туром на чемпіонат України, який проходить сьогодні у БІлій Церкві. Честь нашого міста там відстоюють 12-ть бійців", - говорить В’ячеслав Василенко,президент федерації панкратіону Черкаської області МСМК.

   Панкратіон – це відроджений давній олімпійський вид єдиноборства, що є синтезом боротьби і кулачного бою. Панкратіон, мабуть, найбільш оригінальне і найбільш важке змагання давніх олімпійських ігор. Сутність цього виду спорту полягала в проведенні двобою двох неозброєних атлетів із застосуванням прийомів боротьби, ударів руками і ногами, больових захоплень, удушень. Борці не використовували ніякого захисного спорядження. У цьому змаганні греки бачили відмінний засіб підготовки юнаків до рукопашного бою під час воєн. Переможці в панкратіоні ставали національними героями.

26575676575tfghghhLv60CF42-4

   Учасники чемпіонату області з панкратіону визначали кращого у двох категоріях: актагон та гремплінг. Учасники турніру змагалися у шести вагових категоріях: 66 кг., 70кг., 77кг., 84 кг., 93 кг., +93 кг. Переможці змагань отримали почесні грамоти та медалі. До того ж, як зазначає Черкаська обласна організація ФСТ «Динамо» України, під час чемпіонату відбувся суддівський семінар, який провів суддя національної категорії з міста Києва. Президент федерації панкратіону Черкаської області МСМК Василенко В’ячеслав відмітив високий рівень проведення чемпіонату, на якому формувалась збірна команда області для участі в національному чемпіонаті України.

   У підсумку, перше загальнокомандне місце посіла команда черкаського клубу "Грізлі", друге - бійці зі Сміли, а третє - команда із Кам'янки. Сьогодні переможці чемпіонату області з панкратіону відстоюють честь Черкащини на чемпіонаті України.