У Черкасах змагаються морські багатоборці
Написав Вікторія Хамаза   
Четвер, 21 лютого 2013, 18:59

z_5f5kjsdfhdkgkdfgb159b

   У місті стартував Відкритий чемпіонат Черкаської області з морського багатоборства.

   Швидкі, вправні та влучні. Це про учасників традиційного Відкритого чемпіонату міста з морського триборства. Цьогорічна першість стартувала у спортивному комплексі «Манеж». Випробувати свої сили на бігових доріжках завітало близько сотні учасників.

   «Ці змагання є традиційними, завжди збирають велику кількість учасників. Вони є своєрідним підсумком, адже спортсмени мають змогу показати свої вміння. Окрім цього, цей чемпіонат є відбірковим туром до збірної команди області для участі в чемпіонаті України. Змагання заплановані так, що їх фініш припадає на 23-тє лютого – День захисника Вітчизни. Тому по закінченню ми одразу привітаємо всіх представників сильної статі», – говорить Ольга Ковальва, головна суддя змагань, заступник директора КДЮСШ Черкаської міської ради.

t666roeborefjgxjcghjyutyjgyj_1

   Близько вісімдесяти учасників взяли участь у першому етапі змагань з морського триборства. Чемпіонат проходить в особистому заліку у трьох вікових групах: чоловіки, жінки – 1994 р.н та старші, юнаки, дівчата – 1995 р.н та молодші, юнаки, дівчата – 2000 р.н та молодші. Чоловіки і жінки змагаються окремо.

   Сьогодні змагальники випробували свої сили у бігові на дистанції 800 метрів –  старша категорія учасників, і 400 метрів – молодша. Однією із перших переможнець стала 11-річна Ліза Антонюк. Дівчинка займається морським багатоборством усього рік. Чемпіонат став для неї своєрідним дебютом. Ліза фінішувала першою на дистанції 400-та метрів.

   «Враження дуже хороші. Важко було бігти, бо ми змагалися із дорослішою віковою категорією. Проте мені вдалося. Рівняюся на свою сестру, вона теж займається цим видом спорту», – ділиться Ліза Антонюк, учасниця.

troeborefjgxjcghjyutyjgyj_2

   Протягом трьох днів чемпіонату спортсмени змагатимуться у плаванні, кульовій стрільбі та бігові. Усього за золоті нагороди цьогорічного чемпіонату будуть боротися близько сотні учасників. Кожен наступний день чемпіонату буде включати боротьбу у новому виді спорту. Уже завтра, 22-го лютого, спортсмени змагатимуться у кульовій стрільбі у приміщенні обласна організація «ТСОУ» (Хрещатик, 195). Незалежно від вікової категорії кожен учасник матиме зробити не менше 10 вистрілів із пневматичної зброї. А в суботу, заключний день змагань, спортсмени будуть боротися у плаванні на дистанції від 100 до 200 метрів у басейні НВК «Фотоприлад» (Центральний стадіон).