Черкаські скелелази визначили кращих на «Boulderfest-2013»
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 19 лютого 2013, 08:03

Xjdhfdfhr56456454554YjX_NwUDw_2

   Цієї неділі у місті відбувся традиційний чемпіонат зі скелелазіння за видом «боулдерінг». До Вашої уваги переможці змагання.

    Чемпіонат міста зі скелелазіння цього року традиційно присвятили річниці створення федерації альпінізму та скелелазіння у Черкасах. Змагальники визначали кращих у трьох групах: юнаки від 14-ти років, чоловіки від 20-ти років та жінки від 20-ти років. Чемпіонат проходив під пильним керівництвом президента федерації альпінізму та скелелазіння В’ячеслава Полежайка. Черкаські любителі екстриму визначали кращих на імпровізованому скеледромі у спортзалі по вулиці Калініна, 47.

    У підсумку місце на п’єдесталі першості розділили між собою наступні учасники:

   1-е місце в групі юнаків до 14 років - Соколов Кирило.

   1-е місце в групі чоловіків від 20 років - Цюра Рустам.

  1-е місце в групі жінок від 20 років - Кущенко Ольга.

   Окремим призом від партнерів, нагородженний наймолодший учасник зммагань - одинадцятирічний Мислюк Сергій.

t53b457w574w574rkUZbrE

    Нагадаємо, боулдерінг – це різновид спортивного скелелазіння, що полягає у проходженні серії коротких, але досить складних трас. На відміну від інших видів скелелазіння, боулдерінг здійснюється без використання мотузок, карабінів та інших страхувальних пристосувань. Тому основним спорядженням сьогоднішніх спортсменом було спеціальне взуття та мішечок з магнезією – спеціальним порошком, яким користуються скелелази. Як і минуло річ, найвправніших скелелазів чемпіонату міста зі скелелазіння визначатимуть за кількістю балів, які змагальники матимуть змогу набрати долаючи перешкоди на спеціально оснащеній стіні.

Xjdhfdfhr56456454554YjX_NwUDw_1