Змагання на честь річниці
Написав Вікторія Хамаза   
Неділя, 17 лютого 2013, 13:51

9m756747556765Ef5hDNYNI_2

   Сьогодні у Черкасах стартував традиційний чемпіонат міста зі скелелазіння присвячений річниці створення федерації альпінізму та скелелазіння.   

   Свою п’яту річницю черкаські скелелази вирішили відзначити звичним для них способом. Як і щороку, черкаські любителі екстриму визначають кращих, змагаючись на імпровізованому скеледромі у спортзалі по вулиці Калініна, 47. Першість Черкас зі скелелазіння «Boulderfest-2013» зібрала у невеличкому приміщенні близько півсотні глядачів та учасників. За словами президента місцевої федерації альпінізму та скелелазіння В'ячеслава Полежайка, першочергове завдання цих змагань – популяризація скелелазіння серед містян. Для досвідчених скелелазів – це ще одна можливість випробувати свої сили на боулдерах різного рівня складності, не виїжджаючи кудись далеко за місто. Свої сили змагальники випробовуватимуть у окремому підвиді скелелазіння – боулдерінгу.

9m756747556765Ef5hDNYNI_1

   «Слово "boulder" перекладається як брила, валун. Це окремий підвид скелелазіння. Ми ж проведемо його у своєму спортзалі, де для цього спеціально оснащена стіна», – розповідає В'ячеслав Полежайко, президент федерації.

   Це різновид спортивного скелелазіння, що полягає у проходженні серії коротких, але досить складних трас. На відміну від інших видів скелелазіння, боулдерінг здійснюється без використання мотузок, карабінів та інших страхувальних пристосувань. Тому основним спорядженням сьогоднішніх спортсменом було спеціальне взуття та мішечок з магнезією – спеціальним порошком, яким користуються скелелази. Як і минуло річ, найвправніших скелелазів чемпіонату міста зі скелелазіння визначатимуть за кількістю балів, які змагальники матимуть змогу набрати долаючи перешкоди на спеціально оснащеній стіні.

gfhfgn46y56urfcy45rtkmnbfx_1