«ФАКТИ», «ICTV»: Черкаський Центр дитячої та юнацької творчості вже 80 років здійснює мрії дітей
Написав Administrator   
Понеділок, 11 лютого 2013, 14:48

thu765765756m767675675765786575756776bnail-20130207111616n

Сяючі очі, гарна постава, пластичні рухи. Танцювальний ансамбль «Веселка» - найбільший і найпопулярніший гурток у черкаському Центрі дитячої та юнацької творчості.

Його відвідує майже 250 дівчат і хлопців. У Золотому фонді колективу – до 36 великих танцювальних українських, російських, єврейських номерів.

11-річна Наталя Головко із задоволенням чотири рази на тиждень бігає на репетиції. Щоразу натхненно і старанно займається, щоб здійснити свою мрію.

«В мене є мрія - стати відомою танцюристкою, побувати в усіх країнах світу з танцями. Я стараюся не пропускати жодного заняття, щоб десь поїхати, виступити. Бо танці – це моє хобі, це мій другий дім», - розповідає Наталя. 

Позашкільний заклад відвідує майже 2800 учнів. Навчаються вони за 60-ма напрямками. Для всіх заняття безкоштовні. Що неабияк приваблює батьків.

«Це дуже добре, що є можливість відвідувати гуртки безкоштовно. Дуже для фінансового стану полегшення», - каже мати двох дітей Надія Легоша.

Центр дитячої та юнацької творчості розташований у центрі міста і займає два корпуси. Один із них – пам’ятка архітектури 1905 року, зведена за проектом Городецького.

Позашкільний заклад у Черкасах діє понад 75 років. По-різному називався, але призначення завжди було єдине – здійснювати творчі мрії дитини.

«Діти навчаються і співати, і танцювати. Є у нас гурток технічної творчості, образотворче мистецтво, Мала академія наук. Все, що можливо, у нас є. Будь-яка забаганка дитини може бути виконана у нас», - запевняє заступник директора з навчально-виховної роботи Людмила Давиденко.

Працівники Центру - а це 80 викладачів - йдуть у ногу з часом. Щороку тут з’являються нові сучасні напрямки і гуртки. Цього року додалися східні танці, арт-дім (розпис скла, вітражі) та літературна студія. Все, аби здійснити творчі мрії малих черкащан.

 

 

ВІДЕО можна переглянути ТУТ.