Андрій Хіміч чекав на звання почесного громадянина Черкас майже півстоліття
Написав Ігор Волошин   
Вівторок, 05 лютого 2013, 11:02

himich18923754261534

Єдиний черкаський Олімпійський чемпіон нарешті отримав заслужене звання

   У Черкасах у драматичному театрі відбулася церемонія нагородження міського огляду-конкурсу "Лауреати спортивного року 2012". На святі було визначено дипломантів та переможців конкурсу.

   Захід розпочався врученням міським головою Сергієм Одаричем звання «Почесний громадин громадянин Черкас» Андрію Хімічу. Нещодавно депутати міської ради прийняли рішення про надання такого звання відомому спортсменові з нагоди його 75-річчя. Присутні на святі стоячи з аплодисментами зустріли вручення відзнаки олімпійському чемпіонові.


   За словами Андрія Івановича, на цю відзнаку він чекав 49 років. Він є почесним громадянином Чорнобая та Руської Поляни. Нагадаємо, Андрій Хіміч працював директором та тренером дитячо-юнацької спортивної школи з веслування. Як спортсмен черкаської ДЮСШ ставав чемпіоном та призером України, чемпіоном ІІІ Спартакіади народів СРСР, чемпіоном Європи з веслування на каное. А найбільше його досягнення – перемога у 1964 році на Олімпійських іграх в Токіо. За роки тренерської роботи в Черкаській ДЮСШ Андрій Хіміч виховав заслуженого майстра спорту СРСР Валерія Дрибаса, майстрів спорту СРСР Василя Ковбановського, Сергія Леся, Євгенія Давиденка та інших відомих спортсменів.