Кращі лучники України визначили кращих
Написав Максим Гаптар   
Четвер, 31 січня 2013, 16:55

chemp_zi_strilbu_iz_lyka_IMG_4319  

   У Черкасах завершився чемпіонат України зі стрільби з лука у приміщенні. 

   Новими світовими рекордами, великим представництвом та спортивною конкуренцією – саме цим запам’ятався цьогорічний чемпіонат України зі стрільби із лука. Цього року випробувати свою влучність та везіння до Черкас завітало 160-ят лучників із дванадцяти областей України. Кращі "Робін Гуди" нашої держави змагалися за звання чемпіона України та перепустку на чемпіонат Європи. Серед змагальників можна було побачити призерів та учасників Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи та України. За словами головного судді змагань Наталії Калініченко, палац спорту «Будівельник» зібрав всю еліту лучного спорту України.

chemp_zi_strilbu_iz_lyka_IMG_4272

   Стрільці визначали кращих у двох категоріях: дорослі та юніори. Перші два дні, 28-29-го січня, проходили відбіркові тури, під час яких спортсмени робили по 60 пострілів. Набрані за ці два дні очки склали і вивели на турнірну таблицю. Далі спортсмени визначали найвлучніших за системою «олімпійське коло», коли перші стрільці змагаються з останнім, другі з передостаннім. Потім йде постріл на вибування, коли один спортсмен проходить далі, а другий вибуває. І так поки у кожній категорії не залишилося по чотири спортсмени, які сьогодні розіграли між собою комплекти нагород.

chemp_zi_strilbu_iz_lyka_IMG_4382

   Буквально вчора, 30-го січня, у ПС «Будівельник» встановили ще один світовий рекорд. Причому його авторками стали одночасно дві спортсменки: Лідія Січенникова з Чернівців та Анастасія Павлова з Нової Каховки. Обидві спортсменки зуміли вибити 588 очок з 600 можливих, чим побили юніорський рекорд Світу. В підсумку Січенникова стала чемпіонкою України, а Павлова забрала срібло. Цікаво, що в минулому році Січенниковій теж допомогло черкаське стрільбище, тут вона встановила рекорд Європи - 584 очки. Сьогодні ж, відбулися фінальні поєдинки, що розподілили комплекти нагород серед кращих лучників України. До вашої уваги результати чемпіонату України зі стрільби із лука у приміщенні (особиста першість).

chemp_zi_strilbu_iz_lyka_IMG_4287

 

Чоловіки:

І місце – змс Віктор Рубан (Харківська область);

ІІ місце – мсмк Георгій Іваницький (Львівська область);

ІІІ місце – мсмк Євген Марченко (Львівська область).

 

Жінки:

І місце – мсмк Вікторія Коваль (Харківська область);

ІІ місце – змс Катерина Палеха (Львівська область);

ІІІ місце – мсмк Юлія Захарченко (Харківська область).

 

Юніори (1993-й рік народження та молодше):

І місце – мсмк Валентин Куций (Сумська область);

ІІ місце – мс Олег Рожко (Львівська область);

ІІІ місце – мс Іван Віхров (Одеська область).

 

Юніорки (1993-й рік народження та молодше):

І місце – мсмк Лідія Січенікова (Чернівецька область);

ІІ місце – мсмк Анастасія Павлова (Херсонська область);

ІІІ місце – кмс Юлія Ксенофонтова (Харківська область).

chemp_zi_strilbu_iz_lyka_IMG_4353

Сьогодні ж у ПС "Будівельник" тривала командна першість. Традиційно боротьба не на жарт "розгорілася" між збірними Львівської та Харківської областей. Причому ці дві області змагалися за головні нагороди в кожній категорії. У юніорській категорії "погоду робили" вчорашня рекордсменка Лідія Січенникова та майстер спорту міжнародного класу Валентин Куций. Відповідно збірні цих двох лучників (Чернівецька та Сумська) посіли перші сходинки у чемпіонаті серед юніорів та юніорок.

"Цьогорічний чемпіонат пройшов вдало для мене, адже я став чемпіоном як у командному заліку, так і в особистому. Дуже задоволений своїм виступом. Вже традиційно у Черкасах демонструю непоганий результат. Можна сказати, що це місто вдале для мене", - ділиться враженнями Валентин Куций, чемпіон України серед юніорів.

Серед дорослих за перші сходинки боролися збірні Харківської області та Львівської. У чоловіків у безкомпромісній боротьбі першу сходинку виборола збірна Львівської області, котра на два очки випередила команду Харківської області. У жінок монополію на перші дві сходинки встановили лучниці Харківської області. Відповідно у фіналі між собою змагалися обидві команди з Харківської області, які й здобули золото та срібло.

Результати (командна першість)

Чоловіки

1 місце - "Львівська область"

2 місце - "Харківська область"

3 місце - "Сумська область"

Жінки

1 місце - "Харківська область-1"

2 місце - "Харківська область-2"

3 місце - "Львівська область"

Юніори

1 місце - "Сумська область-1"

2 місце - "Львівська область"

3 місце - "Сумська область-2"

Юніорки

1 місце - "Чернівецька область"

2 місце - "Львівська область"

3 місце - "Харківська область"

 

   Уже в суботу, 2-го лютого, на черкаському стрільбищі свої сили та влучність випробують кадети 1995-96-го років народження та юнаки 1997-го року народження і молодші на черговому чемпіонаті України зі стрільби із лука в приміщенні. Змагання традиційно розпочнуться стартовим колом, потім відбудуться особисті та командні фінальні раунди, наприкінці – фінали чотирьох.

chemp_zi_strilbu_iz_lyka_IMG_4370

   Нагадаємо, Черкаси з 2001-го року традиційно приймають два чемпіонати зі стрільби з лука: зимовий і літній. З того часу наше місто прийняли понад 30-ть стартів із цього виду спорту. Дитячі секції зі стрільби з лука в місті діють при комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі «Спартак», яка знаходиться за адресою: вул. О.Дашкевича, 23 (ПС «Спартак»), тел. 45-22-90, 37-70-81.

chemp_zi_strilbu_iz_lyka_IMG_4397