«Робінгуди» України розпочали стріляти у черкаські мішені
Написав Вікторія Хамаза   
Понеділок, 28 січня 2013, 16:10

gergmnerlgheaio4t768gyahergherjkty4l53htger011

   Сьогодні у Черкасах стартував чемпіонат України зі стрільби із лука в приміщенні.  

   Бачу ціль – не бачу перешкод. Це про учасників цьогорічного чемпіонату України зі стрільби з лука в приміщенні. Цьогоріч випробувати свої сили до Черкас завітало 160-ят лучників із дванадцяти областей України. За словами організаторів, ці змагання не мають на меті зібрати максимальну кількість учасників. Аби зібрати справді кращих з кращих, напередодні у всіх областях України проходили відбіркові змагання, де визначали найвлучніших стрільців-делегатів, які захищатимуть честь області на всеукраїнському рівні.

   «Черкаси започаткували традицію проведення змагань всеукраїнського рівня. Дуже високого класу представництво, серед яких є учасники та переможці Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи. У цьому залі зібралася еліта лучного спорту України. Цей чемпіонат завжди проводять у нашому місті на високому рівні, у нас хороший зал, один із кращих в України», – розповідає Наталя Калініченко, головний суддя змагань.

DSgfjfxgjgfC05665 

   Чемпіонат України зі стрільби з лука в приміщенні є відбірковим етапом на чемпіонат Європи. Окрім цього на цих змаганнях стрільці виборюють звання чемпіона України. Вже традиційно серед учасників чемпіонату можна побачити олімпійців Віктора Рубана та Маркіяна Івашко. Незважаючи на великий досвід участі у подібних чемпіонатах, обидва спортсмени свого хвилювання не приховують. Маркіяна Івашко зізнається: стартувати завжди важко.

   «Не все вдалося однозначно, оскільки є багато об’єктивних та суб’єктивних причин.Але ми працюємо над тим, щоб все вдалося завтра. Я люблю приїжджати в Черкаси. Тут, що головне – тепла атмосфера. Після Олімпійських ігор довго не тренувався і для мене основна ціль – не втратити змагальну практику. Я буду старатися перемогти, але основна ціль – все ж набрати цієї змагальної практики», – ділиться Маркіян Івашко, учасник Олімпійських ігор у Лондоні.

622_77b783eb-6c51-31f4-8985-dc4a775b9889 

  До участі у чемпіонаті долучилися змагальники категорії «дорослі» та «юніори». Спортивне протистояння триватиме чотири дні. 28-29-го січня проходять відбіркові тури, під час яких спортсмени роблять по 60 пострілів. Набрані за ці два дні очки складаються і виводяться на турнірну таблицю. Далі спортсмени починають змагатися за системою «олімпійське коло», коли перші стрільці змагаються з останнім, другі з передостаннім. Потім йде постріл на вибування, коли один спортсмен проходить далі, а другий вибуває. І так поки у кожній категорії не залишиться по чотири спортсмени, які розіграють між собою комплекти нагород. Переможці стануть відомі у четвер, 31-го січня. 

   Нагадаємо, чемпіонат України зі стрільби з лука в приміщенні наше місто приймає вже дванадцять років поспіль. Загалом, із 2001-го року у Черкасах відбулося понад 30-ть стартів із цього виду спорту.