Троє черкаських веслувальників увійшли до складу збірної України
Написав Ігор Волошин   
Субота, 26 січня 2013, 15:46

vesloqsvF8yqld6Q

   Стали відомі списки основного складу, кандидатів та резерву збірної команди України з веслування на байдарках і каное на 2013 рік. Серед них троє вихованців дитячо-юнацької спортивної школи з веслування.


   До основного складу збірної ввійшов Олександр Скороходмайстер спорту України з веслування на байдарках і каное, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України. Тренер Сашка – Анатолій Кравчук. Цьогоріч очікується, що Олександр буде не лише виступати на внутрішніх чемпіонатах країни, але й має стати учасником Універсіади-2013, яка відбудеться з 13 по 15 липня в російській Казані.


   До резерву потрапили Олександр Гарань та Костянтин Гарасименко. Хлопці є кандидатами у майстри спорту України, багаторазовими чемпіонами та призерами чемпіонатів і Кубків України. Тренер Сашка – Ольга Шарова, а Кості – Олексій Іванов.

garangarasimenko

Дует Гарасименко-Гарань

  Як розповідає директор ДЮСШ з веслування Катерина Коваленко, наразі в Олександра та Костянтина, за умови перемоги на водних доріжках Чемпіонату України їх вікової групи, є шанс потрапити на головні міжнародні старти. А це – чемпіонат Європи серед юніорів та молоді до 23 років (пройде 27-30 червня у польській Познані) і чемпіонат світу серед юніорів та молоді до 23 років (відбудеться 1-4 серпня у канадському Велланді).

Незважаючи на те, що наші спортсмени виступатимуть у старшій для них віковій групі, їхній вірі та прагненні перемоги слід лише позаздрити, – зазначає Катерина Юріївна. – Зараз хлопці активно готуються до майбутніх стартів в тренажерних залах, лижах та на воді.


Довідка: Веслуванню на байдарках і каное та академічному веслуванню в Черкасах навчають у Дитячо-юнацькій спортивній школі з веслування, що знаходиться за адресою вул. Гагаріна, 5, тел. 37-51-43.