Представники христинівської районної ради поскаржилися на голову ФФЧО
Написав Administrator   
П'ятниця, 25 січня 2013, 20:12

pismo_0

   До нашаї редакції відбулося звернення з боку екс-тренера ФК "Христинівки" - Віктора Мітасова з тим, щоб ми ознайомили громаадскість з відкритим листом представників христинівської районної ради. Сам лист адресований начальнику управління у справах сім'ї молоді та спорту черкаської ОДА - Вадиму Березі.

 


ХРИСТИНІВСЬКА    РАЙОННА   РАДА

ЧЕРКАСЬКОЇ   ОБЛАСТІ 

20000, обл. Черкаська, м. Христинівка, вул. Леніна, буд. 30, тел. 2-21-44, факс 2-25-57;

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , Код ЄДРПОУ 25659533

24.01.2013р. № 7/01-16

Начальнику управління

у справах сімї, молоді та спорту

Черкаської обласної державної

адміністрації

Березі В.О.

Шановний Вадиме Олексійовичу!

Першого вересня 2012 року відбувся футбольний матч першості області вищої ліги між командами «Шпола ЛНЗ Лебедин» та МФК «Христинівка». Гра мала важливе значення для обох команд в подальшій боротьбі за І місце. На 72 хвилині матчу при рахунку 0:1 на користь МФК «Христинівка» була спроба провести заміну в команді Христинівки, яка могла привести до перевищення кількості легіонерів на полі.

Але помилка була своєчасно виправлена. Згідно правил міжнародної ради футбольної асоціації команда Христинівки не порушила Правил. Гра була продовжена, в команді Христинівки вийшов не легіонер. Христинівська команда, забивши ще 1 гол, виграла цей матч з рахунком 2:0. Подібний розвиток подій не влаштовував керівництво федерації футболу Черкаської області. До цього висновку ми дійшли поступово. Спочатку на розгляд звернення депутата районної ради, бувшого тренера МФК«Христинівка» Мітасова В.В., до Христинівської районної ради була створена тимчасова комісія, яка розглянула відеоматеріали спірного епізоду гри в м. Шпола та інші випадки упередженого судійства у 2011-2012 роках до «МФК Христинівка».

Христинівська команда другий рік виступає  у вищій лізі Черкаської області. В сезоні 2011 та 2012 років  команда боролася за призові місця. Якщо тільки ці наміри переходили у реальність, то розпочиналося суддівське свавілля до МФК «Христинівка» і особливо у грі з командами, які також претендують на призові місця. Через це у трьох іграх чемпіонату області 2011 року у  Христинівської команди незаконно відібрали 3 очка. За дві гри Христинівка подала протести і судді були покарані. Виникала думка, що це особиста упередженість суддів, але ще у 2011 році після останньої гри у м.Христинівка  з командою «Зоря –Білозір’я» все прояснилося. Це  організовані дії відносно будь-яких незапланованих претендентів на призові місця у чемпіонаті  по футболу. В тій грі вирішувалась доля призових місць. Напередодні була розмова з Фощієм В.Г., про те,  щоб він не втручався в процес призначення суддів  і  не присилав у Христинівку на цей матч  Цибулька С.А. Але тільки в день гри христинівчани дізналась, що арбітром буде саме він. Не дивлячись на те, що на стадіоні було близько тисячі вболівальників,  Цибулько С.А.  зробив усе, щоб виграла «Зоря-Білозір’я» з рахунком 3:2.  І цілком було  прогнозовано, що після гри майже весь стадіон заставив арбітра продемонструвати свої спринтерські здібності. Цей епізод став в інтернеті хітом переглядів 2011 року. Саме тоді стало зрозуміло, що подавати протести  - це приймати участь у розіграші чийогось сценарію. Тому Христинівка  протест на дії судді Цибулько С.А. не подавала. КДК було проведено, але представників Христинівки на це засідання не запрошували. Санкції були дуже жорсткі: дискваліфікація стадіону на 2 гри, дискваліфікація капітана команди на 6 ігор, штраф команді - 1000 грн та, саме дивне, сувора догана Президенту МФК« Христинівка» Панському О.І. , який до речі єдиний, хто був проти свавілля відносно судді на стадіоні і який безкорисно фінансує МФК «Христинівка» та приймає участь  у фінансуванні будівництва та ремонту спортивних споруд. Реакція федерації футболу у Черкаській області відносно дій арбітрів у цьому матчі була прогнозованою. Цибулька С.А. в знак вдячності зробили членом КДК. 

Тому в епізоді з заміною в м. Шполі всякі дива від Черкаської федерації футболу вже не були новиною. Коли на гру в Шполі асистентом арбітра було призначено рідного брата Цибулька С.А., слід було чекати явних підступних  дій від цього судді.  Але й арбітр Шланчак М. більш як в 15 епізодах дав штрафнів сторону Христинівки,  яких не було. І це не допомогло.  Більш детальне вивчення правил футболу міжнародної ради футбольних асоціацій дають нам підстави стверджувати, що особливо при  процедурі заміни помилки  арбітрів та  їхня поведінка  не могли бути самі по собі. Далі поведінка керівника федерації футболу у Черкаській області Фощія В.Г.  в подальшому при розгляді на КДК викликає здивування. Адже  на епізод, який  навіть не вартий уваги, КДК  прийняв протест від тренера        Гречаного В.  і  Фощій В.Г особисто звернув увагу , зібравши 5 вересня напередодні офіційного засідання КДК, тільки членів КДК, де продемонстрував  сфальсифіковану плівку (з вимкнутим звуком), поставивши  багато  запитань.

Чому 6 вересня  в день проведення офіційного засідання КДК були  запрошені 2 експерти, один  з  яких- син Фощія В.Г., другий  - син головного арбітра? Чому категорично було заборонено розглядати відеоматеріали Христинівки? Чому членам КДК в присутності представників  Христинівки не дали можливості сказати жодного слова? Чому експерти,  які  є суддями   І-ої  та прем’єр-ліги України, не помітили 4-х порушень арбітрів в епізоді заміни? Чому після признання своєї вини арбітром, він не був покараний? Чому, порушуючи п.4 ст. 56 дисциплінарних правил ФФУ, КДК проводив  Фощій В.Г. і його експерти? Чому вони не залишились з  членами КДК, коли приймалося остаточне рішення? Чому це питання не було поставлено на голосування? Чому тільки через тиждень після передачі «Таймаут» на каналі «Рось», де розглядалось це питання, заступник Фощія В.Г. Страшевич В.Б. почав збирати окремо у кожного члена КДК підписи за ніби то прийняте ними  рішення.

На подану апеляцію тренером команди «МФК Христинівка» Мітасовим В.В. (Вх. № 356 від 09.09.2012р.) Фощій В.Г  робив усе, щоб апеляція не розглядалась. Головою апеляційного комітету федерації футболу у Черкаській області є Бабенко В.М., який на той час вже був головою апеляційного суду області. Скориставшись зайнятістю Бабенка В.М.,    Фощій В.Г. прийняв рішення, щоб засідання апеляційного комітету проводив   заступник Бабенка В.М.  Карболіт В., який не мав права це робити без дозволу голови апеляційного комітету. Перше засідання 21.09.2012 року поводилось таємно, за присутності не всіх членів комітету. На другий день, (субота 22.09.2012 року) теж таємно зібрався апеляційний комітет.      Мітасов В.В. не був запрошений, але він приїхав. На засідання його не допустили.

На засіданні апеляційного комітету складніше було довести вину Христинівської команди. Але посилання на те, що в КДК дуже авторитетні люди і їх висновки не можуть бути помилковими, змусило членів апеляційного комітету відмовити тренеру «МФК Христинівка» Мітасову В.В. у апеляції.

Як на засідання КДК так і на засідання апеляційного комітету не було запрошено інспектора Соболенка І.  Також було відмовлено на офіційні запити тренера команди Мітасова В.В. та комісії районної ради дати копію протоколу матчу від 01.09.2012р., рішення КДК від 06.09.2012р., рішення апеляційного комітету  від 22.09.2012р.   Тренер команди Мітасов В.В. подав протест на дії Фощія В.Г.  які мали місце при розгляді  цієї справи в КДК та в апеляційному комітеті.

Фощій В.Г. разом з головою КДК Юнгом В.А. та Петьком П.М.  ( двома з семи членів КДК) 04.10.2012. прийняли рішення, яке підписав Юнг В.А., у якому стверджував, що КДК відмовляє Мітасову В.В. у протесті відносно дій Фощія В.Г. Цим було порушено п.1, ст..9 та п.1 ст.32 дисциплінарних правил ФФУ. На другий день теж таємно було проведено засідання КДК в повному складі, де всупереч  ст.. 88 дисциплінарних правил ФФУ, членам КДК було доведено, що вони не мають права змінювати попередньо прийняте рішення. На той час у членів КДК була вже інша думка, ніж у Фощія В.Г.  На засідання Мітасов В.В. також прибув ( на яке його обов’язково повинні були запросити), але голова КДК Юнг В.А. не допустив на засідання. Після засідання Мітасов В.В.  залишився у Черкасах, де зустрічався з кожним членом КДК  (крім Цибулька С.А. - арбітра у скандальному матчі «МФК Христинівка» «Зоря _ Білозір’я»),  щоб показати всі правдиві відеоматеріали. 4 з 5 членів КДК  підписало листа на ім’я голови апеляційного комітету Бабенка В.М. у підтримку христинівської  команди.    (  Кобилочний І.С.  – заступник голови федерації футболу м.Черкаси, майстер спорту СРСР,  Вернигора В.В. – старший викладач навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров’я Черкаського національного університету ім..Б.Хмельницького, Николюк  Л.С.- ветеран спорту, майстер спорту СРСР та Никопаненко В.Г. – генеральний директор автошкіл області при ДАІ УМВС в Черкаській області, підполковник міліції). З позицією Христинівки був згоден заступник голови КДК Петько П.М., але підписати лист зобов’язався тільки після того, як Мітасов В.В. отримає роз’яснення від куратора суддійського комітету  ФФУ П’єра Луіджі Колліни (Мітасов В,В. був таки у П’єр Луіджі Колінна, де отримав підтримку).

Дії Фощія В.Г. навколо протесту в апеляційний комітет потребують розгляду прокуратури.  Мітасов В.В. 03.10.2012 подав протест на  дії Фощій В.Г в апеляційний комітет. Відіславши ці документи у федерацію футболу, вирішив особисто зустрітися з головою апеляційного комітету Бабенком В.М.  Ця зустріч відбулася 12.10.2012р. 0 1700 годині в кабінеті голови обласного апеляційного суду, де Мітасов В.В. передав протест та підтверджуючі матеріали. В той же день на протязі робочого часу  заступник голови апеляційного комітету Карболіт В. вже відправив лист на адресу Мітасова В.В., що ніби на його протест відносно Фощія В.Г. засідав апеляційний комітет і було прийнято рішення про  відмову Мітасову В.В. у його протесті. В телефонній  розмові з більшістю членів  апеляційного комітету Мітасов В,В. з’ясував, що ніхто ні в яких засіданнях апеляційного комітету відносно дій Фощія В.Г. не засідав. Це означає, що відповідь заступника голови апеляційного комітету, де стоїть прізвище Бабенка В.М. а підпис Карболіт В (лист від 12.10.2012 № 193/1 ) є порушенням п.2, 6  ст.8, п.1.1., 1.2. ст. 31 (корупція) п.1 ст. 32 (фальсифікація) дисциплінарних правил ФФУ.

Комісія Христинівської районної ради з питань культури, духовності, політики і спорту взяла  на  розгляд  дане  питання.  Згідно ст. 85 дисциплінарних  правил ФФУ команда має право подавати протест на рішення КДК згідно ново -виявлених обставин. Згідно ст.. 88 цих же правил КДК має право переглядати своє рішення. А фальсифікація плівки з боку футбольного  клубу  м. Шполи, неправдиві висновки експертів , заст.  голови АК Карболіта І.,  голови КДК  Юнга В.А. ,  підпис листа в захист Христинівки   більшістю членів КДК є нововиявленими обставинами. На наші листи та усні розмови по телефону заступника голови Христинівської РДА Коцюби Ю.О., заступника голови районної ради Єременка М.І., голови постійної комісії з питань культури, духовності, засобів масової інформації, молодіжної політики і спорту Росади О.М. Фощій В.Г. пообіцяв зібрати засідання КДК по даному питанню. Нами було направлено  листа з проханням- не визначати бронзового призера до проведення засідання КДК. Але Фощій В.Г. без проведення засідання виконкому футбольної федерації Черкаської області поїхав нагороджувати команду «Умань-Фермаш» бронзовими медалями, які повинен був, як і в 2011 році, вручити Христинівці. На два листи районної ради від 23.10.2012 № 270/01-16, № 271/01-16 та лист Мітасова В.В. на адресу федерації футболу Черкаської області від 19.10.2012р., де стоїть реєстрація федерації  футболу від 22.10.2012 № 439, заступник КДК Петько П. відповів, що лист Мітасова В.В. вони не отримували, а на  листи районної ради від 25.10.2012 № 273/01-16 та від 16.11.2012 № 290/01-16, в  яких була  вимога  про  проведення  засідання КДК по нововиявлених обставинах відповіді до цих пір не  поступило . Для того щоб  не виносити це питання на розгляд ФФУ було прийнято рішення провести перемови з членами виконкому футбольної федерації Черкаської області з  метою  розгляду дій Фощія В.Г. на виконкомі федерації футболу Черкаської області. Перемови велись  з І-м заступником голови федерації футболу у Черкаській області Григор’євим О.І., який особисто пообіцяв посприяти в вирішенні даного питання і запросити Мітасова В.В. на засідання виконкому, але свою обіцянку не виконав.

Вранці 05.12.2012 , день проведення засідання  виконкому (нам повідомили рядові члени про проведення виконкому федерації  футболу Черкаської області) того дня за підписами першого заступника голови  РДА Іваненчук С.Я. та заступника голови районної ради Єременка М.І. на електронну адресу ФФУ Черкаської області, було направлено лист з проханням заслухати на засіданні виконкому тренера «МФК Христинівка» Мітасова В.В. з даного питання. Нам було відмовлено у проханні прийняти цього листа, як на електронну адресу так і в  телефонному режимі.

Мітасов В.В. прибув на виконком . Фощій В.Г. особисто не допустив його на засідання, відмовився розглядати це питання, залишивши зал засідань.  Члени виконкому самостійно прийняли рішення звернутися до керівництва  КДК, щоб це засідання було проведено до завершення            2012 року. Фощій В.Г. в черговий раз зробив все необхідне, щоб засідання КДК не відбулося.

Тому, шановний Вадиме Олексійовичу! Знаючи Вас, як чесну та порядну людину, фахівця своєї справи, просимо сприяти у тому, щоб федерація футболу Черкаської області провела розгляд цього питання на засіданнях КДК та апеляційного комітету, запросивши  представників Христинівської районної ради, тренера «МФК Христинівка» , депутата районної ради Мітасова В.В. та інших зацікавлених осіб у  вирішенні цього питання.


З повагою :

Заступник  голови

районної ради                                                                    Єременко М.І.

Голова постійної комісії районної ради

з питань культури, духовності, засобів

масової інформації молодіжної

політики і спорту                                                                 Росада О.М.

Заступник голови комісії районної ради

з питань культури, духовності, засобів

масової інформації молодіжної

політики і спорту                                                                 Валюк М.І.

Заступник голови комісії районної ради

з питань культури, духовності, засобів

масової інформації молодіжної

політики і спорту                                                             Сокуренко Н.К.