Спортивний підсумок ЧНУ
Написав Вікторія Хамаза   
Неділя, 06 січня 2013, 09:44

77775777sport-730x566

   Кращих спортсменів 2012-го року визначив Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.  

   Напередодні нового спортивного сезону спортивні діячі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вирішили підбити підсумки та визначити кращих спортсменів минулого року. Обирали номінантів за спортивними досягненнями, які були в них протягом року: кількість медалей, чемпіонатів і т.п. А обирати було справді з кого. Адже за 2012-й рік студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького спромоглися поповнити скарбничку навчального закладу 79 медалями (34-ри із яких золоті) із низки чемпіонатів світу, Європи та України. На міжнародній арені студенти-спортсмени ЧНУ посіли десять перших, п’ять других та тринадцять третіх місць. Обирали кращих з кращих утрьох різних категоріях, а саме: олімпійські види спорту, неолімпійські види спорту та параолімпійські види спорту.

7775777y_c654cf39 

     У підсумку, як повідомляє спортивний клуб «Богдан» Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, кращими спортсменами із параолімпійських видів спорту стали: Григорій Вовчинський (багаторазовий призер Кубка світу з біатлону, бронзовий призер з лижних перегонів), Віктор Пустовіт (бронзовий призер чемпіонату світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху) та Микола Кулик (переможець чемпіонату світу з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху, чемпіон Європи в естафеті).

7775777y58cb80a6 

     Кращими з кращих із олімпійських видів спорту стали: Анастасія Сапсай (бронзовий призер чемпіонату світу з самбо, бронзовий призер Кубка Європи з дзюдо, чемпіонка України з дзюдо), Дмитро Фірсов (майстер спорту, срібний призер чемпіонату України з тріатлоні), Юлія Синяченко ( бронзовий призер чемпіонату України з легкої атлетики),

77757771338464704_eju-30820

Денис Нечипоренко (бронзовий призер чемпіонату України з легкої атлетики), Олег Прудкий (бронзовий призер чемпіонату світу з боксу серед студентів, бронзовий призер чемпіонату України), Микола Пляшечко (срібний та бронзовий призер Кубка України з веслування, двічі чемпіон та срібний призер чемпіонатів України), Віта Завгородня  (срібний призер чемпіонату України, бронзовий призер Кубка України з тріатлону, срібний призер з дуатлону, чемпіонка з акватлону), Ніна Микитенко (бронзовий призер  чемпіонату України з боксу), Анастасія Єрмолович (чемпіонка України з фехтування), Ксенія Перцева (золота призерка Кубка світу з фехтування, чемпіонка України).

    У неолімпійських видах спорту кращими з кращих стали: Іван Ткаченко (чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон України),

7775777y_6504471d

Павло Ситнянський (призер чемпіонату Європи з карате), Анна Крецу (срібна призерка чемпіонату України з морського триборства), Роман Косенко (срібний призер чемпіонату світу, дворазовий чемпіон Європи з карате), Антон Зубов (бронзовий призер чемпіонату Європи, чемпіон України з кікбоксингу), Олександр Гафуров (бронзовий призер чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату України з карате), Вікторія Басік (чемпіонка України з карате), Віталіна Фесенко (чемпіонка України зі спортивного орієнтування), Олександр Науменко (чотириразовий переможець та срібний призер чемпіонату світу з карате, чемпіон України), Антоніна Морарь (чемпіонка, бронзова призерка чемпіонату України з пауерліфтингу).