Черкасець очолив Національний олімпійський комітет Києва!
Написав Administrator   
П'ятниця, 04 січня 2013, 10:20

54646456564564kostenko_2Колишній депутат Черкаської облради Павло Костенко очолив Національний олімпійський комітет Києва. 

Новим головою Київського відділення НОК за пропозицією представників олімпійського руху обрано колишнього депутата Черкаської облради, депутата Верховної Ради України, черкаського бізнесмена Павла Костенка. На цій посаді  Костенко замінив олімпійську чемпіонку Яну Клочкову.
Позачергова звітно-виборна конференція Київського міського відділення Національного олімпійського комітету визнала незадовільною роботу Яни Клочкової на посаді голови відділення. Тож загальні збори учасників, участь у яких взяли олімпійські чемпіони та призери різних років, представники державних і громадських спортивних структур, оцінили діяльність відділення за час головування Клочкової як незадовільну. І одноголосно звільнили її із займаної посади. Сама ж екс-голова не з’явилася на конференцію та не прозвітувала про свою роботу перед громадою.
Оцінюючи роботу київського відділення НОК, перш за все маємо 54646456564564kostenko_1на увазі діяльність його керівника, - підкреслив олімпійський чемпіон з фехтування Григорій Крісс. - Бути ним - не тільки почесно. Це колосальна відповідальність. Почивати на лаврах тут не вийде. Ми покладали великі надії на відому спортсменку, Героя України Яну Клочкову.  Вона мала доступ в різні кабінети і напевно могла б вирішити багато нагальних  питань. Та швидше за все Яна не була до цього готова. Звичайно, легко нарікати, що хтось чимось тобі не допоміг. Однак перш за все потрібно запитати: що ти сама зробила? Я дуже хотів послухати її сьогодні. На жаль, Клочкова не вважала за потрібне з'явитися на засідання, де її чекали десятки людей.
Місце Клочкової зайняв Павло Костенко, який у Верховній Раді попереднього скликання очолював комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму.Його канидатуру підтримали 32 із 34 присутніх.
Колишніх спортсменів не буває, однак із завершенням кар'єри всі медалі і заслуги залишаються в минулому, і все треба починати з нуля, - вважає бронзовий призер Олімпіади з легкої атлетики Олена Говорова. - Як це складно - словами не передати, але я повною мірою відчула це на собі. Особисто я підтримую призначення Павла Костенка на посаду голови НОК м.Київ, адже за час керування комітетом з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму він встиг зарекомендувати себе як гарний керівник,  професіонал  своєї справи та людина слова.
Новопризначений голова Київського відділення НОК Павло Костенко подякував присутнім за довіру та зазначив, що першочерговим своїм завданням бачить розробку чіткого плану роботи, налагодження продуктивних контактів з владою міста, потенційними спонсорами і меценатами, повідомляє Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.