У Черкасах розгорнули «Олімпійську книгу»
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 07 грудня 2012, 09:10

DSC444N2444494

   Юні черкаські спортсмени ознайомлювалися із унікальною виставкою «Олімпійська книга».

   У бібліотеку замість тренувальної зали. Саме такий маршрут сьогодні обрали вихованці КДЮСШ «Спартак». Ініціатором такого візиту стала тренер юних спортсменів Ірина Краснянська. Наставниця вирішила познайомити своїх підопічних із новою виставкою «Олімпійська книга», яка нещодавно стартувала у Черкаській обласній бібліотеці для дітей.

   «Гортаючи сторінки цих книг діти дізнаються історію Олімпійських ігор, пізнають велич та розмах Олімпійського руху сучасності, а також проблеми цього Олімпійського руху. Користується попитом ця виставка у нас, зокрема, рубрика – Олімпійське сузір’я Черкащини», – запевняє Валентина Ситник, головний бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів.

   У рамках всеукраїнської акції «Олімпійська книга» загальноосвітні заклади області отримали безкоштовно спортивний інвентар та різноманітну літературу на олімпійську тематику. Виставка книг складається з понад 40 найменувань, які об’єднані в п’ять рубрик: «Ігри, що підкорили світ», «Олімпійських рух сучасності», «Україна олімпійська», «Олімпійське сузір’я Черкащини» і «Майбутнім олімпійцям». Від незвичайної виставки юні черкасці були просто в захваті.

   «Це дуже цікаво, адже в школі у нас мало таких книжок. Та і на уроках не багато уваги приділяють спорту, Олімпіаді. А тут є змога не лише почитати, але й на власні очі побачити фото всіх перемог. Я хочу стати гімнасткою і поїхати на Олімпійські ігри, тому ця виставка для мене дуже цінна, я б сказала», – ділиться враженнями Ліза Кравець, гімнастка.

   D111SC545645N2490Підбірку унікальних видань про Олімпійських рух для юних черкаських спортсменів презентувала людина, яка знає про Олімпіаду все. Це чемпіонка світу зі спортивної гімнастики та учасниця двох Олімпіад Ірина Краснянська. За словами пані Ірини, головною метою подібних візитів є пропагування олімпійського руху, здорового способу життя та поширення ідей олімпізму серед підростаючого покоління.

   «У мій час було мало такої інформації, хоча це надзвичайно цікаво. Доступ до неї був не у всіх. А тут діти мають змогу дізнатися багато цікавих фактів, які, можливо, у майбутньому заохотять їх якщо не стати олімпійцями, то хоча б займатися спортом. А це надзвичайно важливо у наш час», – говорить Ірина Краснянська, учасниця двох Олімпіад, чемпіонка світу зі спортивної гімнастики.

   Погортати сторінки «Олімпійської книги» мають змогу всі черкасці. Для цього достатньо лише завітати до Черкаської обласної бібліотеці для дітей. Саме там створено постійно діючий куточок – «Олімпійська книга». За підтримки директора бібліотеки Лідії Ушакової також оформлено виставку «Олімпійська книга». 

   «Учні загальноосвітніх шкіл  нашого міста почергово відвідають цю виставку. Таким чином ми поширюємо, сприяємо і активізуємо олімпійський рух серед наших школярів. Щоб діти мали можливість бачити через сторінки книжок, який олімпійський рух є в Україні та в цілому у світі», – говорить Ігор Волошин, департамент освіти та гуманітарної політики.

   Окрім цього, за словами освітян, розроблені методичні плани проведення зустрічей з учнями загальноосвітніх шкіл області, під час яких вивчатиметься історія міжнародного і національного олімпійського руху, відбудуться зустрічі з олімпійцями, провідними спортсменами та ветеранами спорту Черкащини.