В дахнівській лісосмузі шукали контрольні пункти
Написав Стас Лопес   
Неділя, 02 грудня 2012, 18:15

0IMG_3666 

 Сьогодні в Черкасах відбувся чемпіонат зі спортивного орієнтування. Змагання, які присвячені річниці з дня визволення Черкас , об’єднали 130 спортсменів з трьох областей України (Черкаської, Кіровоградської та Київської). Причому на дистанцію виходили від зовсім юних орієнтувальників на місцевості, якім лише повнилося 8 років, до ветеранів спорту. Щорічні змагання, з кожним роком збирають все більшу кількість учасників. Інтерес до спортивного орієнтування в області підкреслюють і останні результати черкаської збірної. Так наші спортсмени на нещодавньому чемпіонаті України, який проходив у Чернівцях посіли перше загальнокомандне місце!

2IMG_3661

 

Реманент для заняття цим видом спорту дуже простий, це компас та карта, саме їх наявність допоможе в спортивному орієнтуванні зробити перші кроки. А от стати справжнім профі можна лише після років натхненних тренувань. Кожного тижня черкасці, які займаються цим видом спорту професійно проводять близько восьми тренувань.

 

   «Займатися спортивним орієнтуванням можна починаючи з восьми років. Причому це такі собі шахи з фізичним навантаженням. Цей вид спорту розвиває не лише спритність і вправність, а розумові кондиції, адже спортсмену потрібно постійно приймати миттєві рішення під час бігу, це дійсно дуже розвиває особистість. Причому, якщо спортсмен правильно пройде дистанцію, він ще і ще захоче це зробити», - говорить тренер – Юлія Чорна.

 

3IMG_3662

   Цьогоріч спортсменам пощастило з погодніми умовами комфортні «+6» разом з біговою дистанцією сприймалися, як насолода. А за словами старожил змагань в 2010-му було все значно драматичніше, навіть довелося ставати на лижі.

 

«Тоді снігу було по коліна, але навіть за таких умов ми проводили змагання. Уявіть собі навіть начальнику дистанції довелося на лижах розставляти контрольні пункти, пішки це йому б не вдалося зробити. Зрозуміло, що дистанцію спортсмени також проходили на лижах, було цікаво», - говорить майстер спорту зі спортивного орієнтуванні – Тетяна Уфімцева.