Черкаські тхеквондисти другі в Україні
Написав Вікторія Хамаза   
Неділя, 02 грудня 2012, 10:48

D22222SCN0429-300x225

   Черкаські спортсмени-тхеквондисти вибороли срібло всеукраїнського чемпіонату у Кременчуку.

   Нещодавно місцеві тхеквондисти випробували свої сили на одному із масштабніших турнірів осені. Вихованці Черкаської ОДЮСШ «Динамо» взяли участь у Всеукраїнському чемпіонаті серед юнаків та дівчат «Кубок Кременчука». Суперниками черкасців стали близько двохсот кращих тхеквондистів України. Зокрема, випробувати кременчуцьке татамі завітали змагальники з Дніпропетровська, Кіровограда, Полтави, Черкас та Кременчука.

   Нагадаємо, тхеквондо – це бойове мистецтво, яке є одним з найбільш систематизованих і науково-обгрунтованих бойових мистецтв світу. Як і багато інших бойових мистецтв, тхеквондо вкючає в себе спортивно-оздоровчий, практично-прикладний та D11111SCN0426-300x225філософський аспект. Особливу увагу в тхеквондо приділено ударній техніці ніг: мистецтво в першу чергу виділяє удари ногами у русі, використовуючи їх ширшу зону ураження та силу, щоб вивести суперника з ладу на відстані. Тхеквондо зародилося більше 2000 років тому та є національним видом спорту в Кореї.

   Змагання проводилися у трьох вікових категоріях – юнаки 2002-2000 р.н., кадети 2000-1998 р.н., юніори 1998-1995 р.н. Спортсмени змагалися у формі і захисному спорядженні відповідно до правил змагань з тхеквондо (ВТФ), система змагань «DaeDo», яка використовувалася на Олімпійських іграх 2012-ть.

   Незважаючи на жорстку конкуренцію, черкасцям таки вдалося зійти на п’єдестал першості та вибороти срібну нагороду чемпіонату. Як зазначає Черкаська обласна організація ФСТ «Динамо», чемпіонами у своїх вагових категоріях стали: Перехрест Валерій, Давилюка Сергій; «срібні» призери: Погрібний Андрій, Прядко Микола, Стецун Максим; «бронзові»: Майстренко Артур та Бакумець Дмитро.