У Черкасах розвиватимуть інтелектуальне суспільство завдяки шахам
Написав Administrator   
Субота, 01 грудня 2012, 12:31

54564565675shahmaty-dla-detei675675656

   З нового року у черкаських дитячих садочках та школах дітей навчатимуть гри в шахи. Програму розвитку цього виду спорту затвердили на сьогоднішній сесії міської ради. Вивчатимуть фігури з п’ятирічного віку. Перші десять демонстраційних шахових дошок уже закупили для навчальних закладів міста.

  За словами депутата від фракції Вільних демократів Андрія Більди, перші ази інтелектуальної гри викладатимуть вихователі дитячих садочків, котрі попередньо пройдуть підготовку.

   - Ми прагнемо охопити якомога більше дітей, - говорить депутат.- Адже недарма кажуть, що інтелект нації вимірюється кількістю жителів, котрі грають у шахи.

   Планується, що після дитячих садочків шахове навчання діти продовжать у загальноосвітніх школах, де діють або будуть створені гуртки.

   Як повідомляє директор міського багатопроільного молодіжного центру Світлана Ільченко, нині у Черкасах діє вісімнадцять осередків шахів. Крім того, нині тісно почали співпрацювати з Федерацією шахів у Черкаській області.

   - Навчання проводитимуть безкоштовно, - говорить Світлана Ільченко. - Міська програма передбачає забезпечення гуртків матеріальною базою, коштами для проведення змагань. Також планується, що у парках міста встановлять спеціальні столи, щоб можна було грати усім охочим.

Тренерів запрошують звідусіль, залучатимуть вчителів фізкультури, молодих спортсменів.

   - Наша мета -  зробити шахи масовим видом спорту. Незабаром створимо міський шаховий клуб, який буде діяти для громади міста, для жителів будь-якого віку, - зазначає Андрій Більда.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ogp.ck.ua