Сезон моржів відкрито!
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 24 листопада 2012, 11:06

13444hfghfghfgh6ada1de78c6059ffa7864438580

   Щойно на одному із місцевих пляжів черкасці урочисто відкрили сезон моржів.

  Їхній дрес-код – купальники та плавки. Життєве гасло: «Краще мерзнути, ніж хворіти!». Сьогодні, о 10-й годині ранку, прихильники здорового способу життя відкрили сезон моржів на Черкащині.

Спочатку моржі пустили у Дніпро вінок у пам’ять про жертв Голодомору. Потому розпочали традиційні заходи урочистого відкриття осінньо-зимового сезону купання. Цього року окрім досвідчених «моржів», багатьом із яких уже понад 70 років, у прохолодну воду занурювалися й маленькі «морженята»: це майже тридцять третьокласників, які тільки почали загартовуватися.

На чолі із головним «дельфіном» міста Олександром Толбатовим місцеві активісти здійснили колективний заплив. Вони вкотре продемонстрували: водні процедури на свіжому повітрі не просто загартовують, а зцілюють тіло і душу. Щоденні тренування у воді та пробіжки позбавили моржа Толбатова підвищеного тиску та семи хребцевих гриж. Урочисте відкриття сезону моржів проходить у Черкасах третій рік поспіль.

«У нас всі радіють життю, єднанню з природою. Всіх, як і людей похилого віку, так і молодь, закликаю йти у воду, ставати здоровими і добрими. Адже краще декілька разів померзнути, ніж хворіти», – говорить Олександр Толбатов, морж.

Нагадаємо, напередодні черкащани відкрили сезон моржів у Севастополі. Туди приїхали любителі холодної води з багатьох міст України. Черкаська делегація гідно виступила під час екстремального запливу на півтора кілометра. Тому додому повернулися із двома першими місцями та всеукраїнським визнанням.