На килим вийшли кращі самбісти Черкащини
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 13 жовтня 2012, 14:01

129t5y675e67e565675e678019495_boevoe-sambo_0

   У місті розпочався один із наймасштабніших турнірів Черкащини з бойового самбо.

   Хлопці у червоних та синіх кімоно на день змінили тренувальні зали на приміщення Палацу спорту «Будівельник». Найсильніші самбісти області визначають кращого на традиційному Відкритому чемпіонаті Черкаської області з бойового самбо.

   Цього разу на черкаський килим вийшли спортсмени зі Сміли, Кам’янки, Корсунь, Кіровограду, Черкас, Києва, Одеси та Миколаєва. За словами президента Федерації з бойового самбо в Черкаській області та організатора турніру В’ячеслав Василенко, цього року помірятися силами із черкаськими самбістами завітало понад 40-к спортсменів із столиці. Це майже вдвічі більше ніж минулого року.

   sambo_r5675r758354ftghrdt75ucg«Це вже четвертий чемпіонат. Щоразу учасників все більше і більше. Сьогодні ж кількість змагальників перевалила за сотню. Набагато більше ніж зазвичай. Як завжди, столичні спортсмени сильні, тому є претендентами на перші місця. Але черкаські самбісти не пасуть задніх. Тому важко передбачити кому дістануться перші місця. Щодо рівня чемпіонату, то він досить високий. Адже, як ви бачите, спортсмени змагаються аж на трьох килимах. Навіть на останньому Кубку Європи спортсмени змагалися на одному килимі. Рівень нашого чемпіонату, як і його популярність серед українських самбістів, постійно зростає», – розповідає В’ячеслав Василенко, організатор змагань, президент Федерації з бойового самбо в Черкаській області.

   Больові та придушуючі прийоми демонстрували спортсмени віком від 12 до 40 років. Родзинкою цьогорічного чемпіонату стало спортивне нововведення. Цього року змагальники визначатимуть сильнішого не тільки у категоріях «чоловіки», «юніори», але й «діти» (12-14-ть років). 

   «Я тільки готуюся виходити на килим. Але бачу вже, що тут зібралися сильні хлопці. Буквально щойно одному із учасників робили носа, тому виходити вдвічі страшніше. Але за це й люблю цей вид спорту. Самбо ніколи не буває передбачуваним. Сподіваюся на перемогу,звісно», – ділиться Дмитро, самбіст із Києва.

       127dfghffhf18hgcfhcfgy5s457w4770289_sambo_povarov_de2b5744 

   За словами організатора турніру організатора турніру В’ячеслав Василенко, головна мета цього чемпіонату - не лише дати спортсменам випробувати свої сили поза тренувальними залами, але й пропагувати цей вид спорту у маси. Завдяки підтримці спонсорів цього разу вхід на чемпіонат області з самбо безкоштовний.

   «Зараз лише ранок, аз заповнений уже на половину. Більше глядачів, я переконаний, зійдеться, як то буває зазвичай, саме на фінальні бої. От певна частина спостерігачів після цього чемпіонату віддасть у секції бойового самбо своїх дітей або ж підуть займатися самі. Пропагувати цей вид спорту – це одна із головних задач цього чемпіонату.  Адже нині самбо набуває неабиякої популярності серед черкасців», – додає В’ячеслав Василенко, організатор змагань, президент Федерації з бойового самбо в Черкаській області.

   Імена кращих самбістів Черкаської області стануть відомі уже сьогодні ввечері, по закінченню чемпіонату.