У черкаській дитячо-юнацькій школі з веслування нова очільниця
Написав Ігор Волошин   
Понеділок, 08 жовтня 2012, 08:04

vs10cn0aeFwEt8

   Нові зміни очікують на черкаську дитячо-юнацьку спортивну школу з веслування. З 1 жовтня заклад очолила колишня вихованка школи Катерина Коваленко. Екс-наставник ДЮСШ Олексій Яремаченко пішов на заслужений відпочинок, однак продовжує підтримувати школу і допомагає у нелегкій праці молодій керівниці.

   Катерина Юріївна – майстер спорту України, багаторазова чемпіонка та призерка національних змагань з веслування на байдарках, фіналістка чемпіонатів Європи, учасниця чемпіонатів світу, член національної збірної команди України, випускниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. У школі працювала тренером у 2007-2008 роках, згодом – у черкаській Школі вищої спортивної майстерності. До рідної ДЮСШ повернулася спочатку на посаду заступника директора, а віднедавна і очолила її.

   За досить короткий час новій директорці вже вдалося немалого досягти. Так, ледь не удвічі збільшилася кількість вихованців школи: із 119 до 202; тренерів було 8, сьогодні – 14. Особлива увага приділяється забезпеченню інвентарем: цього річ був придбаний інвентар для групи початкової підготовки.

 

vs2DSC_0145  Завдань перед школою чимало. Серед яких – популяризація веслування в Черкасах шляхом проведення відкритих чемпіонатів та першостей в акваторії школи. Віднедавна почалася активна співпраця школи з Черкаським національним університетом ім. Б.Хмельницького. На базі навчально-наукового інститут фізичної культури та спорту відбуватиметься підготовка молодих кадрів та подальше їх працевлаштуванню в ДЮСШ з веслування. Однак, найсерйозніше завдання, за словами Катерини Юріївни, їй поставив міський голова Сергій Одарич – створити умови для прийняття всеукраїнських та міжнародних змагань.

 

  Найбільшою проблемою школи залишається можливість придбання достойного для виступів на змаганнях інвентарю, який є дороговартісним. Щоправда нова очільниця шукає всіляких можливостей інвентарного «збагачення» закладу.

 

Довідка: Школа спочатку виникла як відділення з веслування на байдарках і каное при Міськ-ВНО у 1956 році. Першим тренером з веслування став шкільний учитель фізичної культури Ілля Квітницький. У 1960 році при облраді ДСТ «Авангард» відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу з веслування. А вже через 4 роки Черкащина мала свого олімпійського чемпіона – Андрія Хіміча (Токіо, 1964 рік), продовжили цей почин чемпіон світу, ЗМС Валерій Дрибас, багаторазові чемпіони СРСР, почесні майстри спорту. 1994 році – відкрито відділення академічного веслування. За роки існування в ДЮСШ з веслування навчалось понад 10 тис. дітей та молоді. Підготовлено: 3 заслужених майстрів спорту, 7 майстрів спорту міжнародного класу, 8 заслужених тренерів та близько 150 майстрів спорту. З 2004 по 2012 рр. призерами та фіналістами чемпіонатів Європи та світу стали близько 20 вихованців.

У школі культивують академічне веслування та веслування на байдарках і каное.