За новими світовими нагородами
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 05 жовтня 2012, 12:08

_MG_45547656775467456678565645647798121210-89077039

   Черкаські самбісти вирушили на Кубок Європи за новими перемогами.

   Сильні та амбітні. Це про вихованців спортивного клубу «Грізлі». Цього разу самбісти поставили собі за ціль – перемогу у Кубку Європи з бойового самбо. Сьогодні самбісти вирушили до Ялти на чемпіонат світового ґатунку. Відстоювати честь України місцеві спортсмени будуть на Клубному Кубку Європи з бойового самбо. Аби підготовка була якомога продуктивнішою наставник спортсменів В’ячеслав Василенко розробив нову техніку тренування.  Його ефективність на європейських змаганнях черкаські самбісти перевірять вже сьогодні.

    «Трохи змінили підготовку. Зараз окремо хлопцям даю «ударку», боротьбу, а в кінці тижня даю змішані єдиноборства. Як ви знаєте, бойове самбо включає в себе і боротьбу, і ударну техніку. І зараз ми відокремили хлопців, які вже підготовлені. Тобто поділив групу по рівням підготовки, що дозволяє зробити тренування більш інтенсивними. І, відповідно, результат на цьому кубку Європи буде, як мінімум, в призах буде пару осіб це 100%»,  говорить  В’ячеслав Василенко, віце-президент Федерації з бойового самбо в Черкаській області.

   Відстоювати честь України на світовій арені поїдуть п’ятеро черкаських самбістів. Боротися спортсмени будуть у двох вагових категоріях: один спортсмен у суперважкій та четверо у категорії 74-ри кг. Серед претендентів на світові нагороди і 19-річний Дмитро Німков. Для хлопця це перші світові змагання. Останній тиждень самбіст повністю присвятив підготовці.

   «Тренування проходять дуже серйозно, кожен день займаємося. Тренуємося шість днів на тиждень. Один вихідний. Працюємо над усім. За останні два роки я вже влився в це, мені уже звично. Так, іноді трохи важко але стараємося. Європа – це зовсім інший рівень, високий рівень. Хочеться, звісно, досягнути кращого, фіналу. Щоб все було гарно»,  ділиться Дмитро Німков, самбіст.

   Щодня Дмитро відшліфовує удари не менше трьох годин. Хлопець переконаний, запорука його команди у новій системі підготовки. Сам же зізнається: новий підхід далеко не для всіх. Адже тренування важкі навіть для найдосвідченіших. Проте їх ефективність та продуктивність того варта, запевняє спортсмен.

   «Доречі дуже гарно. Дуже подобається тому що розділили на три групи: є основний склад, а є другорядний. Хлопці, які ще чомусь вчаться і хлопці, які вже вміють. Розділили по техніці: ударна, боротьби в стойці, в парі. Кожен день щось різне. Щось для себе запам’ятовуємо. Кожні вихідні якісь вправи на фізичну підготовку»,додає Дмитро Німков, самбіст.

   Про ефективність нової системи тренувань говорить і тренер хлопців В’ячеслав Василенко. Спортсмен запевняє: зараз немає коли себе жаліти. Серйозні перемоги потребують серйозних зусиль.

    «Їм подобається, мені подобається. Але не скажу, що легко. Важко. Це спорт. Є фізкультура, а є спорт. Так ось у нас це дійсно спорт. Де тренування мають бути не три рази на тиждень, а тричі на день. Тому це не легко. Недооцінювати когось із суперників не можна. Потрібно налаштовуватися на кожного спортсмена як на останнього»,додає  В’ячеслав Василенко, віце-президент Федерації з бойового самбо в Черкаській області.

   Відстоювати честь України на Кубку Європи черкаські самбісти розпочнуть вже сьогодні. Триватимуть змагання до шостого жовтня.